«Παραλλαγές»: Ένα καινούργιο επιστημονικό περιοδικό για την επιστήμη της Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ

απο Cyclades Open

Οι «Παραλλαγές» είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που ιδρύθηκε πριν μερικούς μήνες με πρωτοβουλία των μελών ΔΕΠ του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας με ειδίκευση στη Λαογραφία. Το περιοδικό δημοσιεύει πρωτότυπες μελέτες από την επιστήμη της Λαογραφίας, καθώς και από τα πεδία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών ευρύτερα. Οι «Παραλλαγές» έχουν ήδη ενταχθεί στη Διεύθυνση Δημοσιευμάτων και Εκδόσεων του ΕΚΠΑ, ενώ μόλις δημιουργηθεί το πρώτο τεύχος, το περιοδικό θα ενταχθεί στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Εκδοτικής (e-Publishing), γεγονός που θα του επιτρέψει να ακολουθήσει τα διεθνή πρότυπα συμβατότητας για να μπορεί να ευρετηριάζεται από τις διεθνείς βάσεις βιβλιογραφικών δεδομένων.

Στη Συντακτική Επιτροπή μετέχουν μέλη ΔΕΠ από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής και το ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ και συγκεκριμένα οι καθηγητές και οι καθηγήτριες: Ρέα Κακάμπουρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λαογραφίας, Μαριάνθη Καπλάνογλου, Καθηγήτρια Λαογραφίας, Γιώργος Κούζας, Επίκουρος Καθηγητής Αστικής Λαογραφίας, Αμφιλόχιος Παπαθωμάς, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας.

Στην Επιστημονική Επιτροπή μετέχουν μέλη ΔΕΠ και ερευνητές από το ΕΚΠΑ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την Ακαδημία Αθηνών καθώς και γνωστοί ακαδημαϊκοί που υπηρετούν την επιστήμη της Λαογραφίας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στο συνημμένο έγγραφο μπορείτε να δείτε την πρόσκληση υποβολής άρθρων, ενώ στη σελίδα του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας (http://www.phil.uoa.gr/tomeis/tomeas-byzantinis-filologias-kai-laografias/periodiko-parallages.html), μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στοιχεία για την ταυτότητα του περιοδικού, τη συντακτική και την επιστημονική επιτροπή καθώς και σχετικές οδηγίες προς τους συγγραφείς.

Δείτε επίσης