Πάρος: Εκδήλωση “Ελληνογαλλικής Γιορτής και Φιλίας”

απο Cyclades Open

Ενα ακόμα δείγμα της σχέσης και της φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αποτελεί και η τριήμερη εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος Πάρου και η οποία θα πραγματοποιηθεί 9 με 11 Σεπτεμβρίου στο νησί, με τίτλο “Ελληνογαλλική Γιορτή και Φιλία”.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, ο Δήμαρχος, Μάρκος Κωβαίος, έθεσε υπ’ όψιν του Συμβουλίου έγγραφο του “Αυτοτελούς Τµήµατος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας” που αναφέρει:

«Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, όπως γνωρίζετε, στην Πάρο τα τελευταία χρόνια ζουν µόνιµα, εργάζονται και δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά ένας σημαντικός αριθμός Γάλλων πολιτών. Μεταξύ αυτής της δυναμικά αναπτυσσόμενης Γαλλικής κοινότητας και της τοπικής Παριανής κοινωνίας έχουν αναπτυχθεί δυνατά αισθήματα φιλίας, εκτίμησης και συνεργασίας. Επιπλέον, οι Γάλλοι τουρίστες που έρχονται κάθε χρόνο στο νησί μας αποτελούν την πλειοψηφία των τουριστών που το επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πάρου, προκειμένου να ενδυναμώσει τους δεσμούς των δύο κοινοτήτων, δεσμοί που συνεισφέρουν στην ευημερία του νησιού και τη βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία προς το αύριο, προβαίνει στη διοργάνωση ενός 3ηµέρου Ελληνογαλλικής φιλίας, από την Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Τις παραπάνω ημέρες θα επισκεφθούν επίσης το νησί η πρόξενος και εκπρόσωποι της Γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα καθώς και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών και από τις δύο χώρες. Άλλωστε οι δύο λαοί μας, οι δύο χώρες μας, είναι φίλες χώρες και διατηρούν δεσμούς ιστορικούς, πολιτιστικούς, γλωσσικούς ενώ μοιράζονται κοινή πορεία και παρελθόν.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα ανοίξει την Παρασκευή 09/09/2022, μία γιορτή στην μαρίνα της Νάουσας, ελεύθερη στο κοινό, ενώ όλο το 3ηµερο θα υπάρξουν πολιτιστικά δρώμενα στον χώρο και την ευρύτερη περιοχή και σε όλο το νησί της Πάρου.

Επίσης, το πρόγραµµα περιλαμβάνει ξενάγηση των επισήμων σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος στο νησί, κατάθεση στεφάνου στο µνηµείο των Γάλλων στην Παροικιά, μουσικές εκδηλώσεις, επίσημο γεύμα και ανταλλαγή δώρων.

Προτεινόμενο πρόγραµµα επισήμων τριημέρου Ελληνογαλλικής φιλίας

Παρασκευή 09/09/2022

Αφίξεις

Βράδυ – γιορτή Ελληνογαλλικής μουσικής και γαστρονομίας

Επίσημο δείπνο

Σάββατο 10/09/2022

Πρωί – καλωσόρισμα στο ∆ηµαρχείο

Κατάθεση στεφάνων στο µνηµείο των Γάλλων

Ξενάγηση στην Παναγία, Αρχαιολογικό Μουσείο

∆εξίωση σε εστιατόριο στην Παροικία

Βράδυ – συναυλία ελληνικής κλασσικής μουσικής στον προαύλιο χώρο των Αρχαίων Λατοµείων

Κυριακή 11/09/2022

Μίνι κρουαζιέρα µε παραδοσιακό σκάφος και ξενάγηση στο ∆εσποτικό

Αποχαιρετιστήριο γεύµα στην Αλυκή”.

Η απόφαση του Δ.Σ.

Το ∆ηµοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπ’ όψιν του την ανωτέρω εισήγηση και την απόφαση της Κοινότητας Νάουσας, ενέκρινε ομόφωνα την διοργάνωση 3ηµερου Ελληνογαλλικής Γιορτής και Φιλίας, υπό την αιγίδα του ∆ήµου, το διάστημα 9-11 Σεπτεµβρίου 2022 στον αύλειο χώρο της αίθουσας του τουριστικού καταφυγίου Νάουσας,

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάρου, αφού μελέτησε τις προτάσεις, αποφάσισε ομόφωνα για τα έξοδα της εκδήλωσης που αναλύονται ως εξής:

α. Η διεξαγωγή της κύριας μουσικής και γαστρονομικής εκδήλωσης στον αύλειο χώρο της αίθουσας του τουριστικού καταφυγίου Νάουσας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και περιλαμβάνει την κάλυψη των δαπανών διαμονής, σίτισης και μετακίνησης εντός του νησιού των επισήμων προσκεκλημένων, έως 30 άτομα, καθώς και ενός μπουφέ µε τοπικά προϊόντα. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 3.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

β. Παράθεση μιας δεξίωσης στην Παροικιά τη 10 Σεπτεµβρίου 2022 το µεσηµέρι. Ο συνολικός αριθμός προσκεκλημένων θα είναι 100 άτομα. Η δαπάνη ανέρχεται στα 5.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

γ. Δαπάνη1.200 ευρώ για την ολοήμερη μετακίνηση των Γάλλων προσκεκλημένων (30 άτομα).

δ. Δαπάνη1.350 ευρώ για την παροχή ενός γεύματος για 30 άτομα.

📸Raimond Klavins/Unsplash

Δείτε επίσης