Πάρος: Φεστιβάλ στο Πάρκο 2023-Ένα καλοκαίρι γεμάτο πολιτισμό

απο Cyclades Open

Από το 2009 το Πάρκο διοργανώνει το ‘Φεστιβάλ στο Πάρκο’, ένα θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του.  Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο και φιλοξενεί τουλάχιστον είκοσι υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις, στο υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος, στο ανοιχτό Cine Enastron, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου.

Η κυριότερη υποδομή του Φεστιβάλ στο Πάρκο είναι το υπαίθριο αμφιθέατρο Αρχίλοχος, ένα ανοιχτό θέατρο 700 θέσεων. Το θέατρο, με την άριστη ακουστική και την αύρα αρχαίου θεάτρου, προσφέρει εξαιρετική θέα στον κόλπο της Νάουσας και την ανατολή του φεγγαριού, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να αφεθούν στους ήχους και τις εικόνες των εκδηλώσεων. Στο θέατρο δόθηκε πρόσφατα το όνομα του μεγάλου παριανού ποιητή της αρχαιότητας Αρχίλοχου, με εικαστικό έργο για την ποίησή του που ενσωματώθηκε στον τοίχο του θεάτρου.

Το Πάρκο Πάρου είναι ένα θεματικό πάρκο που εκτείνεται σε μια χερσόνησο 800 στρεμμάτων, με μεγάλη γεωλογική και ιστορική σημασία. Πρωτοπόρο στο είδος του στις Κυκλάδες, το Πάρκο Πάρου βασίζεται στον εθελοντισμό, και καλωσορίζει επισκέπτες όλο το χρόνο για ποικίλες περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις ή απλά για μια βόλτα στο φυσικό αυτό μέρος.

Το 2023 το Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου γιορτάζοντας το κυκλαδίτικο καλοκαίρι παρουσιάζει το ετήσιο φεστιβάλ του με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις έχουν πάντα θέση στο φεστιβάλ που εξελίσσεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού: στη Νάουσα και συγκεκριμένα στη χερσόνησο του Αγ. Ιωάννη Δέτη.

  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ 2023

 Στο μαγευτικό θέατρο του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Πάρκου Πάρου, στη μοναδικής φυσικής  ομορφιάς χερσόνησο  του Άι Γιάννη του Δέτη, θα φιλοξενηθούν  και φέτος μερικές από τις πιο σημαντικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  του  καλοκαιριού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ στο Πάρκο 2023.

Στα δεκατέσσερα  χρόνια συνεχούς λειτουργίας  του, ο θεσμός του Φεστιβάλ στο Πάρκο, έχοντας  αποκτήσει ένα σταθερό κοινό που το ενδιαφέρει η ψυχαγωγία, η ποιότητα,  και η πνευματική ανάταση, παραμένει με την στήριξη των χορηγών και των εθελοντών του η μεγάλη πολιτιστική γιορτή της Πάρου.

Το φετινό  Φεστιβάλ, όπως και τα προηγούμενα, ξεκίνησε με καλλιτεχνικές δράσεις  τοπικών φορέων που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζεται:

05/07/23.ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ – ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ.ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ Π.Σ.»ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ». ΣΥΝΑΥΛΙΑ          

  

 Θέατρο  Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00

Ο  Θοδωρής Βουτσικάκης ερμηνεύει  με δύναμη και ευαισθησία  εμβληματικά  τραγούδια γνωστών Ελλήνων και ξένων συνθετών . Μαζί του  η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων. Τη συναυλία διευθύνει ο κορυφαίος  μαέστρος και πρώην διευθυντής των Mουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, Αναστάσιος Συμεωνίδης. Συμμετέχει η χορωδία του Π.Σ. »ΑΡΧΙΛΟΧΟΣ».

-08/07/23. FRANCO ABROSETTI QUINTET. ΣΥΝΑΥΛΙΑ  JAZZ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00

 Ο διεθνούς  φήμης μουσικός Franco Ambrosetti   συμμετέχει και διευθύνει τη συναυλία του  ομώνυμου κουϊντέτου. Ο Ambrosetti είναι τρομπετίστας της τζαζ, τραγουδιστήςκαι συνθέτης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς Αμερικανούς και Ευρωπαίουςμουσικούς σε ηχογραφήσεις και σε τζαζ φεστιβάλ και συναυλίες.

-24/07/23.Οι ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΚΕΡΣΟΝ.ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης και ο  θίασος για παιδιά « Μαγικές Σβούρες», παρουσιάζουν το πολυαγαπημένο , παραμυθένιο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ  Σέλμα Λάγκερλεφ. Ο σκανδαλιάρης και άτακτος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο , ταξιδεύει με ένα σμήνος  από αγριόχηνες πάνω από τη γη. Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των ζώων και των πουλιών και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται μέσα από περιπέτειες και μοναδικές εικόνες.

 -31/07/23.OROS ENSEMBLE-ΕΚΛΕΙΨΗ .ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Το μουσικό σύνολο Oros Ensemble παρουσιάζει ένα  μουσικό πρόγραμμα το οποίο καλύπτει ένα μεγάλο ιστορικό και γεωγραφικό εύρος. Μουσική από το μπαρόκ και την αναγέννηση έρχεται σε διάλογο με τη σύγχρονη δημιουργία, με βασικό νήμα των έργων την αιώνια “έκλειψη” παρελθόντος και παρόντος Έργα: Γ. Κουμεντάκη, F. Couperin, Α. Κουτσογιάννη. Σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

-02/08/23. ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Η Μαρίνα Σάττι παρουσιάζει ζωντανά όλα τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου με τίτλο “YENNA”.Πλαισιωμένη από μια εξαιρετική μπάντα, σε μια σύγχρονη μουσική γιορτή με πολυφωνικές  αλχημείες, παρουσιάζει επίσης τραγούδια από την Ελλάδα,  τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.To σύγχρονο συναντά το παραδοσιακό για να εκφραστούν  μέσα από την πιο άμεση γλώσσα, τη μουσική.

-06/08/23. «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ».ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Νάουσας Πάρου παρουσιάζει Τον αριστουργηματικό μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη.

“Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε….. ‘’

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεμελιάρης. Ερατώ η Ελένη Φωκιανού.

-07/08/23.»Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ».ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

Με αφορμή το έργο του Ντάριο Φο, η παράσταση ακολουθεί τα χνάρια ενός αρχετυπικού Γελωτοποιού.Μία διαχρονική, δαιμονική, αστεία και επικίνδυνη φιγούρα για κάθε εξουσία και κάθε στερεότυπο. Αρχίζει από τη γέννησή του, τα ταξίδια του στον χώρο και στον χρόνο και καταλήγει  στο εδώ και  τώρα.

Σκηνοθεσία :Γιάννης Κακλέας. Πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος.

-11/08/23. ΟPERA UNDER THE STARS.ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

 Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00.

 Οι σοπράνο Στέλλα Μάρκου, Μωυσίδου Ευδοκία, η μέτζο  Σοφία Μάλαμα, οι τενόροι Δημήτρης Σιγαλός, Γιάννης Φίλιας  και η χορωδία του ωδείου Μυθωδία υπό τη διεύθυνση της Μαρουλίας Κοντού, τραγουδούν κάτω από τα αστέρια, αγαπημένες μελωδίες της όπερας, στην καθιερωμένη πια εκδήλωση του Φεστιβάλ. Στο πιάνο  ο  Δημήτρης Γιάκας

-20/08/23.ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ-ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ

 Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η ιστορική μπάντα του σε ένα  πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία, που παρουσίασαν αυτό τον χειμώνα περιοδεύοντας σε διάφορους κλειστούς χώρους στην Ελλάδα. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.

 -21/08/23. “Tora Collective” LIVE.ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Θέατρο Αρχίλοχος, ώρα έναρξης:21.00

Ο διεθνούς φήμης μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης , μας υποδέχεται  με την ερμηνεύτρια Αρετή Κετιμέ, τον δεξιοτέχνη στο ούτι Θωμά Μελετέα και τον διεθνούς φήμη drummer και παραγωγό Ziv Ravitz . Ολοι μαζί θα μας οδηγήσουν σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι με τον δικό τους, μοναδικό ήχο, παρουσιάζοντας το project “Tora Collective” του Πέτρου Κλαμπάνη , όπου ένα ιδιαίτερο σύνολο μουσικών και ηχοχρωμάτων γεφυρώνει την ελληνική παράδοση και τον κόσμο της σύγχρονης jazz.

-28/08/23.ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Άι Γιάννης Δέτης, Προαύλιο Μουσείου. Ώρα έναρξης 22.00.

 Ο Γιάννης Ζευγόλης με το  βιολί, η  Διονυσία Παπούλη στο τραγούδι, η  Αγγελική Παρδάλη με το   σαντούρι και ο  Ματθαίος Ζευγόλης με το  λαούτο, μας οδηγούν  σε ήχους  και δρόμους   που κληροδότησε το χθες. Σε  μουσικές από τις θάλασσες του Αιγαίου, όπως παίζονταν κάποτε στους τόπους καταγωγής μας, τότε που οι άνθρωποι γλεντούσανε την μοίρα τους, μέχρι που να αγγίξει η ψυχή τους ουρανό.

Σημ.:H οριστική ημερομηνία παρουσίασης της παράστασης «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» είναι η 07.08.23 και όχι η 08.08.23 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.                                                                

                                                    Για ην Επιτροπή του Φεστιβάλ στο Πάρκο 2023,

                                                                                  Η πρόεδρος

                                                   Άννα Κορτιάνου -Κάγκανη, μέλος ΔΣ Πάρκου Πάρου

:                                                                                   Τα μέλη

                                                   Βασίλειος  Γαβαλάς, Δ/νων Σύμβουλος Πάρκου Πάρου

                                                   Μιχάλης  Δευτερίγος, Αντιπρόεδρος  Πάρκου Πάρου

                                                   Κατερίνα Μπουραντά, μέλος ΔΣ Πάρκου Πάρου

                                              Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη, μέλος ΔΣ Πάρκου Πάρου

Χορηγοί και Χορηγοί Επικοινωνίας:

INFO

Πάρκο Πάρου

Άι-Γιάννης Δέτης, Νάουσα Πάρος

+30 22840 53573

contact@parospark.com

parospark.com

Πως θα φτάσετε: Για πληροφορίες και χάρτη πατήστε εδώ

Προπώληση εισιτηρίων για το Φεστιβάλ

Δείτε επίσης