Πάρος: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για έναν από τους καλύτερους διαγωνισμούς τζαζ στην Ευρώπη!

απο Cyclades Open

Ο διαγωνισμός δημιουργήθηκε για την εξέλιξη της καριέρας των νέων Ελλήνων μουσικών της τζαζ. Η Arts Culture Europe χρηματοδοτεί αυτόν τον διαγωνισμό με έπαθλο 3000 ευρώ για το «Group First Prize», 2000 ευρώ για το «Group Second Prize»1000 euro για το «Instrumental Soloist Prize» και 1000 ευρώ για το «Vocal Prize»

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν τζαζ γκρουπ τεσσάρων μουσικών κατ’ ανώτατο όριο, μουσικοί έως τριάντα πέντε ετών (μέσος όρος), ελληνικής εθνικότητας. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ρεπερτόριο συνθέσεων ή/και προτύπων, η διάρκεια της ερμηνείας στη σκηνή είναι το πολύ τριάντα λεπτά. Οι ανήλικοι πρέπει να υπόκεινται σε γονική άδεια.

Η επιλογή:
Η πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού «Franco Ambrosetti Jazz Awards» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022 στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Παναγίας στη Νάουσα – Πάρου.

Έξι επιλεγμένες ομάδες των τεσσάρων μουσικών κατ’ ανώτατο όριο θα παίξουν ένα πρόγραμμα το πολύ τριάντα λεπτών μπροστά σε μια κριτική επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες μουσικούς και με πρόεδρο τον μαέστρο Franco Ambrosetti.

Οι παραστάσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό.

Ηχοσύστημα, ενισχυτές κιθάρας και μπάσου, ψηφιακό πιάνο, κοντραμπάσο (με εντερικές χορδές) και ντραμς θα στηθούν στη διάθεση των γκρουπ.

Στο τέλος του διαγωνισμού την Πέμπτη 7 Ιουλίου, οι νικητές του «Ομαδικού Βραβείου», του «Βραβείου για όργανα και φωνητικά» και του «Δεύτερου Βραβείου για σολίστ οργάνων ή σολίστ Φωνητικής», θα προταθούν μετά από συζήτηση της κριτικής επιτροπής.

Θα λάβουν 3000 ευρώ, 2000 ευρώ και 1000 ευρώ αντίστοιχα για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Οι νικητές του «Πρώτου Βραβείου Ομάδας» θα παίξουν στα εγκαίνια του Κουιντέτου Franco Ambrosetti την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο θέατρο του Πάρκου της Πάρου. Οι νικητές του «Βραβείου για όργανα και φωνητικά» θα προσκληθούν να παίξουν με το Κουιντέτο σε ένα ή δύο τραγούδια.

Η επιλογή θα γίνει μετά από ένα ή δύο ηχητικά ή βίντεο το πολύ που αποστέλλονται από τους διαγωνιζόμενους με προθεσμία την Κυριακή 15 Μαΐου. Για την εγγραφή στο διαγωνισμό θα ζητηθεί ένα ποσό 30 ευρώ και θα αποσταλεί με τραπεζικό έμβασμα στον τραπεζικό λογαριασμό ACE. Θα γίνει προεπιλογή εντός του Μαΐου και οι έξι επιλεγμένες ομάδες θα ενημερωθούν μέχρι τα τέλη Μαΐου. Τα βίντεο θα σταλούν μέσω του WeTransfer στη διεύθυνση email του Arts Culture Europe: contact@artscultureeurope.org

Τη μεταφορά από την Αθήνα με τα πλοία Blue Star και την διαμονή στην Πάρο (2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο και 1 γεύμα την ημέρα) θα αναλάβει για τις επιλεγμένες ομάδες ο οργανισμός.

Δείτε επίσης