Πεζοπορία-Αναρρίχηση: H Τήνος αποκτά τη δική της Via Ferrata, τη μεγαλύτερη των Κυκλάδων!

απο Cyclades Open

Μετά από ένα χρόνο προετοιμασίας η Τήνος απόκτησε επιτέλους την δική της Via Ferrata. Μία πεζοπορική διαδρομή η οποία γίνεται με την χρήση αναρριχητικού εξοπλισμού. Είναι μια κυκλική διαδρομή γύρω από το Εξώμβουργο μήκους 1000μ, η οποία είναι η μεγαλύτερη των Κυκλάδων και από τις ελάχιστες που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Έτσι με αυτή την επιπλέον αθλητική δραστηριότητα η Τήνος μπαίνει δυναμικά στον χάρτη με τις εναλλακτικές δραστηριότητες μαζί με το οργανωμένο δίκτυο 150χλμ περίπου σηματοδοτημένων διαδρομών (Tinos Trail), το οργανωμένο σπορ πεδίο αναρρίχησης με τις 90 διαδρομές, τα αναρριχητικά πεδία bouldering (αναρρίχηση σε χαμηλούς βράχους) με 1000 περίπου διαδρομές.

Σκοπός της διαδρομής είναι να συνδυάσει τον αθλητικό της χαρακτήρα μαζί με τον πολιτιστικό, αφού μελλοντικά πρόκειται να τοποθετηθούν μικρές πληροφοριακές πινακίδες για την ιστορία του Εξωμβούργου, έτσι όταν ο πεζοπόρος πραγματοποιήσει την Via Ferrata, εκτός από την άθληση να αποκτήσει και ιστορικές γνώσεις για το Εξώμβουργο και το κάστρο του. Έτσι με αυτό τον τρόπο ο πεζοπόρος τελειώνοντας την διαδρομή, να φύγει “ολοκληρωμένος” από την περιοχή που επισκέφθηκε.

Η Via Ferrata αναμένεται να προσελκύσει τόσο τους λάτρεις του αθλήματος, αφού δεν υπάρχουν πολλές αντίστοιχες διαδρομές στον ελλαδικό χώρο καθώς και οποιονδήποτε λάτρη της φύσης, ο οποίος θέλει να δοκιμάσει αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορεί να προσελκύσει κόσμο καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου αφού πραγματοποιείται όλες τις εποχές.

Πηγή: Facebook

Δείτε επίσης