Πλακωτή Κυκλάδων, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

απο Cyclades Open

Ο Σεφ Γιώργος Τσούλης σας δείχνει πως να φτιάξετε ένα λαχταριστό, παραδοσιακό πιάτο από τις Κυκλάδες, που είναι ο πρόγονος του μουσακά! Την πλακωτή! Μαγειρέψτε το σήμερα!

#tsoulotip: 1. Η πλακωτή είναι ο πρόγονος του μουσακά. 2. Μπορούμε αν προσθέσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε. 3. Αν δεν θέλουμε να ψήσουμε πρώτα τις πατάτες, βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί στο ταψί, αλλά το σκεπάζουμε για να μην καούν.

ΥΛΙΚΑ

3  πατάτες, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 1εκ.

3 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 1 εκ.

3 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες οριζόντια

2 ντομάτες μεγάλες, κομμένες σε ροδέλες

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε λεπτές οριζόντιες φέτες πάχους 1 εκ.

200 γρ. φέτα 

2 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο 

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.

2. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου, προσθέτουμε τις πατάτες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.

3. Αποσύρουμε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω τους τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις μελιτζάνες και τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με τη φέτα, το θυμάρι, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε εκ νέου, για 20-25 λεπτά.

4. Αποσύρουμε από το φούρνο, το αφήνουμε τη πλακωτή Κυκλάδων να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.


Ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές επιτυχημένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων και έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο. Με το μοναδικό του ταπεραμέντο και την αμεσότητα στην επικοινωνία, ο Chef Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού που τον ακολουθεί πιστά και εμπιστεύεται τις συνταγές του που ανανεώνονται καθημερινά στο giorgostsoulis.com και στα social media @giorgos_tsoulis, ενώ κάθε Παρασκευή στις τέσσερις το μεσημέρι μοιράζεται μαζί μας νέο video μαγειρικής #ΜηΜασάς μέσα από το YouTube κανάλι του @GiorgosTsoulis.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν δύο νέα μαγειρικά hotspot στην πόλη που φέρουν την υπογραφή του Chef, το COOK by GiorgosTsoulis που βρίσκεται στα Μελίσσια και αποτελεί ωδή στην Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα, ενώ παραθαλάσσια βρίσκεται το δεύτερο γαστρονομικό στέκι του, το Naval Seaside Gastrobar για fine dining και κορυφαίο brunch ακριβώς δίπλα στο νερό!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας επέλεξε τον Γιώργο Τσούλη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην εκστρατεία «Taste the Ocean» όπου μεγάλοι Chef της Ευρώπης μας παροτρύνουν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά.

Μετά την εκστρατεία “Taste the  Ocean”, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργάστηκε και πάλι μαζί του προσκαλώντας τον Chef ως ομιλητή στην Έναρξη της Διάσκεψης Υψηλού Ενδιαφέροντος για την Πράσινη Εβδομάδα 2021 της ΕΕ, τη μεγαλύτερη ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική, που φέτος επικεντρώθηκε στη φιλοδοξία της ΕΕ για μηδενική ρύπανση. 

Τη χρονιά που πέρασε, ο οργανισμός Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® και Greek Taste Beyond Borders τίμησε τον Γιώργο Τσούλη με τα βραβεία Chef της Χρονιάς και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας, καθώς και με χρυσό μετάλλιο Quality & Taste από το estiatoria.gr.

Αυτό τον καιρό ο Chef παράγει καθημερινά, μαζί με την ομάδα του, νέες πεντανόστιμες συνταγές για το site και τα digital media του στο cooking studio #tsoulomageiremata στα Μελίσσια, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.

Δείτε επίσης