Πλήθος οι καταγγελίες για τα «θαυματουργά… βλαστοκύτταρα» του ψευτογιατρού

απο Cyclades Open

Ο ασκός του Αιόλου των καταγγελιών εξαπατημένων και των μαρτυριών οικείων προσώπων θυμάτων του ψευτογιατρού στα Καλύβια έχει ανοίξει για τα καλά αυτές τις μέρες, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που δρούσε ο ίδιος και ο συνεργός του, καθώς και τι έλεγε για να αποσπά τεράστια χρηματικά ποσά από ανθρώπους που είχαν ανάγκη και θέματα υγείας, με ορισμένους από αυτούς να χάνουν ακόμη και τη ζωή τους.

Η πρώτη καταγγελία που έθεσε σε κίνηση την υπόθεση των αποκαλύψεων προέρχεται από τη μητέρα μίας κοπέλας που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του 66χρονου Διονύσιου Τριανταφύλλου το 2016. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η καταγγέλλουσα είπε στις αρχές ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε ξεγελάσει την οικογένειά της για να του δώσει συνολικά 135.000 ευρώ, με αντάλλαγμα να χορηγήσει μια «πρωτοποριακή θεραπεία» με βλαστοκύτταρα στην κόρη της που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Έκτοτε η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα η μητέρα της να τον καταγγέλλει στις αρχές.

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιούσε την απάτη και εκμεταλλευόταν τα άτομα στη θέση της κόρη μου. Χορηγούσε δήθεν μία πρωτοποριακή θεραπεία σε συνεργασία με έναν Γερμανό γιατρό. Κάνανε μια εξέταση τα άτομα στη Γερμανία και μετά τους χορηγούσε κάποια φυαλίδια και τα προετοίμαζε για τα βλαστοκύτταρα. Αυτός επέμενε ότι θα γίνει τελείως καλά. Ζήσαμε έναν Γολογοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί τον είχε πιστέψει ότι θα την κάνει καλά. Εγώ είχα τις αντιρρήσεις μου από την αρχή, θεωρούσα ότι είναι απατεώνας» είπε μεταξύ άλλων η καταγγέλλουσα.

Όπως είπε ακόμα σταμάτησε μέχρι και τη δουλειά της για να προσέχει την κόρη της. «Συστήθηκε ως φυσιοθεραπευτής και μετά συστηνόταν ως νευρολόγος», τονίζει η ίδια.

Πληροφορίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κάνουν λόγο για καταγγελίες και άλλων θυμάτων της πλεκτάνης του 66χρονου. «Ο 65χρονος και ο 72χρονος Γερμανός γιατρός που εμφανιζόταν ως γενετιστής, παρίσταναν ψευδώς ότι κατέχουν την απαιτούμενη εξειδικευμένη επιστημονική ειδικότητα και κατάρτιση, υποσχόμενοι το ανέφικτο, εφόσον βέβαια δέχονταν να ακολουθήσουν την προτεινόμενη θεραπεία με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα», αναφέρει η πηγή.

Οι ασθενείς σε πολλές περιπτώσεις πείθονταν ότι έπρεπε να πάνε μέχρι τη Γερμανία για να κάνουν εξέταση τύπου pet scan, και προφανώς τα μεταφορικά έξοδα και η εξέταση επιβάρυναν αποκλειστικά την τσέπη των ίδιων και των συγγενών τους. 

«Μου είπε ότι έχω μεγάλο πρόβλημα με το ισχίο και ότι πρέπει να κάνω επέμβαση με ένα 5χίλιαρο», φέρεται να δήλωσε ένα από τα άτομα που έπεσαν θύμα της απάτης του ψευτογιατρού.

Οι καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής είναι 15 και οι αρχές σημειώνουν ότι πιθανολογείται ο αριθμός τους να τριπλασιαστεί. Πέντε από τα θύματα του 66χρονου έχουν ήδη καταλήξει, αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η απάτη των δύο δραστών χρονολογείται τουλάχιστον από το 2009 και τα κέρδη που αποκόμισαν φέρονται να αγγίζουν τις 900.00 ευρώ. Κάθε φιαλίδιο με τα υποτιθέμενα πεπτίδια κόστισε από 200-300 ευρώ και κάθε ένεση με δήθεν βλαστοκύτταρα, από 10 έως 20.000 ευρώ.

Εισαγγελική παρέμβαση με έρευνα για «μαύρο χρήμα» στην υπόθεση του ψευτογιατρού

Ποινική έρευνα για την ύπαρξη μαύρου χρήματος στις «σκιώδεις» συναλλαγές του 65χρονου «ψευτογιατρού» φυσικοθεραπευτή Διονύσιου Τριανταφύλλου διέταξε ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Βουρλιώτης. 

Η παρέμβαση του κ. Βουρλιώτη ήρθε μετά τα δημοσιεύματα των Μέσων και τις ανακοινώσεις της αστυνομίας για την υπόθεση εξαπάτησης τουλάχιστον 15 ατόμων.

Αν η έρευνα διαπιστώσει τελικά ποινικά κολάσιμες ενέργειες εκ μέρους του 65χρονου θα προχωρήσει σε δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ίδιου και τυχόν άλλων εμπλεκόμενων. Έχει διαπιστωθεί από τις αρχές και η εμπλοκή ενός ακόμη άνδρα στην υπόθεση εξαπατήσεων, που φαίνεται να ήταν συνεργός του κατηγορούμενου και διώκεται επίσης για την υφαρπαγή τεράστιων χρηματικών ποσών από τους πελάτες του πρώτου.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του από την ΕΛΑΣ.

Ήδη, του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

  • απάτη κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα και από κοινού, με ζημία που προκλήθηκε και σκοπήθηκε και υπερβαίνει το ποσό των 120.000 από κοινού και που οι δράστες με τις μερικότερες πράξεις τους απέβλεπαν στο συνολικό περιουσιακό όφελος που προκύπτει από την κατ’ εξακολούθηση τέλεση και την συνολική περιουσιακή βλάβη,
  • ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και με παράλειψη από κοινού,
  • βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή από κοινού,
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τη μορφή της απόκρυψης όσον αφορά στη χρήση περιουσίας ή τον τόπο, όπου αυτή βρίσκεται, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματική δραστηριότητα και που το αντικείμενο της νομιμοποίησης υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ και που ο δράστης ασκεί τέτοιου είδους δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, οι οποίες φέρεται να τελέστηκαν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, τουλάχιστον από το έτος 2009.

Σύμφωνα πάντα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος άνθρωπος είχε καταγγελθεί από το 2016 για απάτη και όχι για ανθρωποκτονία, όπως είναι τώρα οι κατηγορίες, και του είχαν από τότε επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οπότε ήδη υπήρχε ένα ιστορικό που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης