Πορείες στη μνήμη του Ζακ – Δυναμική απάντηση μετά την δικαστική απόφαση

απο Cyclades Open

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα την απόδοση δικαιοσύνης για τον Ζακ Κωστόπουλο, αφού η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αντιδράσεις καθώς άφησε στο απυρόβλητο τους τέσσερις αστυνομικούς.

Με μουσική, τύμπανα, παλμό και συνθήματα όπως «οργή και θλίψη η Zackcie θα μας λείψει», «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά καναν δολοφονία», «Σκατά στις αποφάσεις σας η αλήθεια είναι μια: Μπάτσοι και αφεντικά καναν δολοφονία», «Η Ζακι ζει τσακίστε τους ναζί», «Αυτό αυτό αυτό είναι σωστό κλωτσιές με το δεκάποντο να βάλετε μυαλό», η πορεία ξεκίνησε λίγο πριν απ’ τις 8 το βράδυ απ’ την πλατεία Μοναστηρακίου και κατέληξε στην οδό Γλάδστωνος όπου ο Ζακ έχασε τη ζωή του μετά το άγριο λιντσάρισμα που υπέστη.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας είχαν απευθύνει οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ, συλλογικότητες και ομάδες προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων κάλεσμα στην πορεία είχε απευθύνει η πρωτοβουλία «Justice For Zak/Zackie».

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία υπό βροχή, στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην πορεία, η οποία κατέληξε στο αρχικό σημείο, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης