Πράσινο τσάι: Ιδιότητες και οφέλη

Μυρτώ Φλώρου

απο Cyclades Open

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και μέταλλα, αποτελεί μία πολύτιμη πηγή υγείας και ευεξίας για τον οργανισμό μας!

Oι Κινέζοι ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού περίπου 4000 χρόνια πριν. Ωστόσο, η παρασκευή του με τον τρόπο που γνωρίζουμε σήμερα ξεκίνησε τον 6ο αιώνα, πάλι στην Κίνα. Τα φύλλα του προέρχονται από το φυτό «Καμέλια η σινική» (Camelia sinensis) και υφίστανται ελάχιστη οξείδωση κατά την επεξεργασία. Σταδιακά, η φήμη του εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία και τη νοτιοανατολική Ασία, ενώ με το άνοιγμα του Δρόμου του Μεταξιού έφτασε ως την Ευρώπη και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

ΟΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ

Η επιγαλλοκατεχίνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στη γήρανση του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο, το πράσινο τσάι μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των πρώτων γραμμών έκφρασης και γήρανσης του δέρματος.

ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ!

Το πράσινο τσάι  λειτουργεί ενάντια στην αύξηση των μορίων λίπους που κυκλοφορούν στο αίμα αν καταναλωθεί μετά το φαγητό, ιδιότητα που το καθιστά ιδανικό ρόφημα μετά από γεύμα. Οι λειτουργίες που ενεργοποιεί σχετίζονται με την επιτάχυνση του μεταβολισμού, λόγω της καφεΐνης που αυξάνει τη θερμογένεση (καύση θερμίδων), και την υποβάθμιση της αίσθησης της πείνας. Παράλληλα, συγκεκριμένα τα αντιοξειδωτικά του τσαγιού (κατεχίνες) φαίνεται ότι έχουν κάποια «μικρή συμβολή» στην απώλεια και στη διατήρηση βάρους.

Τέλος, σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση τεσσάρων φλιτζανιών πράσινου τσαγιού ημερησίως μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ρευματοειδούς αρθρίτιδας ή να ελαττώσει τα συμπτώματά της.

Φτιάξτε DIY σπρέι προσώπου (για κάθε τύπο δέρματος)

Βήμα 1ο

Η βάση του  είναι το τσάι οπότε φτιάξε τσάι

Βήμα 2ο

Πρόσθεσε ένα ή περισσότερα υλικά.

Ειλικρινά, θα μπορούσες να σταματήσεις μόνο στο τσάι και να έχεις ένα υπέροχο σπρέι προσώπου, αφού πρώτα το βάλεις στο ψυγείο για να κρυώσει. Ωστόσο, για να το  κάνεις ακόμα πιο ιδιαίτερο, μπορείς να προσθέσεις μερικά έξτρα υλικά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου και τις προτιμήσεις σου:

  • Aντιοξειδωτική φρέσκια μέντα για να καταπραΰνει το κόκκινο, ξηρό, ευαίσθητο δέρμα (ανακάτεψε τέσσερα φύλλα για κάθε φλιτζάνι τσαγιού).
  • Aντιοξειδωτικό, καθαρό ροδόνερο για να ενυδατώσει και να καταπραΰνει το κόκκινο, ξηρό και ευαίσθητο δέρμα (η ποσότητα του ροδόνερου να είναι ίση με αυτή του τσαγιού).
  • Tζοτζόμπα έλαιο για να ενυδάτωση (μόνο μερικές σταγόνες και να «ανακινείς το μπουκάλι κάθε φορά που πρόκειται να το ψεκάσεις στο πρόσωπο σου»).
  • Eκχύλισμα αμαμελίδας για να τονώσεις το λιπαρό δέρμα (μία κ.σ. για κάθε φλιτζάνι τσαγιού)
  • Επίσης εκχύλισμα ή χυμό αγγουριού ,έλαιο καλέντουλας που καταπραϋνει (3 σταγόνες)

Δείτε επίσης