Ψαχνά: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Κολοβρέχτη – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο [video]

απο Cyclades Open

Όπως δημοσίευσε νωρίτερα το eviathema.gr, φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του υδροβιότοπου Κολοβρέχτης στα Ψαχνά Ευβοίας.

Η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Εθελοντών να κάνουν τεράστια προσπάθεια για τον περιορισμό της.

Στο σημείο υπάρχουν αρκετά σπίτια, με τους κατοίκους να είναι αναστατωμένοι.

Δείτε βίντεο από το σημείο: 

https://www.youtube.com/watch?v=0WenWwNkprU&t=3s

Όπως αναφέρει το ethnos.gr και το ρεπορτάζ του Κώστα Ασημακόπουλου, έχει σημάνει συναγερμός για τον Υγρότοπο Ψαχνών στην περιοχή Natura προστατεύονται οι λίμνες που υπάρχουν εκεί.

Το έλος Ψαχνών ή Κολοβρέχτης βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα βόρεια της Νέας Αρτάκης, στο Δήμο Χαλκιδέων. Έχει καταγραφεί ως υγρότοπος από το ΕΚΒΥ με κωδικό GR242274000 και όνομα «Έλος Ψαχνά ή Λιβάδι ή Κολοβρέχτης» (Ζαλίδης & Μαντζαβέλλας 1994) και περιλαμβάνεται στην απογραφή του WWF Ελλάς για τους υγρότοπους του Αιγαίου.

Είναι ο μεγαλύτερος υγροτόπων στην Εύβοια και ένας από τους μεγαλύτερους στο νησιωτικό Αιγαίο. Λόγω της σύνθεσής του και των τύπων οικότοπων που απαντώνται είναι πολύ σημαντικός για την ορνιθοπανίδα.

Πηγή: eviathema.gr, ethnos.gr

Δείτε επίσης