Ρόδος: Προς “σφράγιση” το beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

απο Cyclades Open

Στις 7 το πρωί της Παρασκευής (7/6), πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο beach bar στην παραλία Αγία Μαρίνα της Ρόδου, από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας σε συνεργασία με τις κτηματικές υπηρεσίες και εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΟ.

O αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου της Ρόδου, Κώστας Χαλκιά, δήλωσε στην ΕΡΤ πως έχει αποφασιστεί από τη διοίκηση του δήμου να επιβληθεί η σφράγιση του beach bar που λειτουργεί στην παραλία της Αγίας Μαρίνας. Μάλιστα αναφέρει ότι έχει υπογραφεί από τον δήμαρχο Ρόδου η απόφαση σφράγισης και έχει δοθεί προθεσμία στον ιδιοκτήτη του καταστήματος να τακτοποιήσει τις τελευταίες εκκρεμότητές του και να σταματήσει τη λειτουργία του. «Διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται κάτι τέτοιο, το κατάστημα συνεχίζει τη λειτουργία του, αλλά εμείς θα επιβάλουμε τη σφράγιση».

Υπενθυμίζεται πως είχε προκληθεί σάλος από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2023, λόγω των συνθήκων εργασίας όπου αναγκαζόταν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου beach bar για να εξυπηρετούν τους πελάτες στις ξαπλώστρες που βρισκόταν μέσα στη θάλασσα.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε την Τετάρτη 5/6, διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο beach bar συνεχίζει να παρανομεί. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου στην παραλία Αγία Μαρίνα Ρόδου. διαπίστωσε πως έχουν εγκατασταθεί παράνομες κατασκευές (19 μεταλλικές κατασκευές) εντός της θάλασσας καθώς και παραβάσεις στον αιγιαλό.

Για την ανάλογη παράβαση που είχε διαπιστωθεί και πέρυσι, στην ίδια παραλία και από την ίδια επιχείρηση, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στην έκδοση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης τους. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και φέτος μαζί με την λήψη και των αντίστοιχων αυστηρών διοικητικών μέτρων, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τον σχετικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων σε αιγιαλό και παραλίες. Η επιχείρηση διενεργήθηκε υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας Ν. Κόλλια τόσο με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με τον Λιμεναρχείο Ρόδου και τις κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες.

Μάλιστα, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Όταν λέμε ότι μπαίνει τάξη στον αιγιαλό και τις παραλίες το εννοούμε! Όσοι παρανομούν στις παραλίες θα μας βρουν απέναντι τους. Σε κάθε περιστατικό παρανομίας θα μας βρίσκουν απέναντι, με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Έχουμε συμμάχους μας τους πολίτες αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η χρήση drones και η νέα εφαρμογή myCoast που μας επιτρέπουν να παρεμβαίνουμε άμεσα όπου χρειάζεται».

Πηγή: NEWS24/7

📸ΥΠΕΘΟ

Δείτε επίσης