Ρώσος μαθηματικός ξαναέγραψε την παγκόσμια ιστορία: Ο Ιησούς σταυρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη

απο Cyclades Open

Ο Ανατόλι Φομένκο είναι ένας καταξιωμένος Ρώσος μαθηματικός που τυγχάνει να είναι επίσης ιστορικός. Η εκδοχή της ιστορίας του, ωστόσο, είναι αρκετά διαφορετική από τις περισσότερες.

Ο Φομένκο είναι υποστηρικτής της δραστικής αναθεώρησης της ιστορικής χρονολογίας. Έχει δημιουργήσει τη δική του αναθεώρηση που ονομάζεται «Νέα Χρονολογία», βασισμένη σε στατιστικούς συσχετισμούς, χρονολόγηση των ζωδιακών κύκλων και εξετάζοντας τα μαθηματικά και την αστρονομία που εμπλέκονται στη χρονολογία.

Ο Ρωσος ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, διδάκτωρ των φυσικομαθηματικών και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μόσχα ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ότι πολλά ιστορικά γεγονότα δεν αντιστοιχούν μαθηματικά με τις ημερομηνίες που υποτίθεται ότι συνέβησαν. Ισχυρίζεται από αυτό ότι όλη η αρχαία ιστορία (συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας της Ελλάδας, της Ρώμης και της Αιγύπτου) είναι απλώς μια αντανάκλαση των γεγονότων που συνέβησαν στον Μεσαίωνα και ότι όλη η κινεζική και αραβική ιστορία είναι κατασκευές Ιησουιτών του 17ου και 18ου αιώνα.

Η σύνθεση της 40χρονης δουλειάς του: Όλη η γραπτή ιστορία είναι απλώς αντιγραφή, τροποποίηση και επανάληψη ενός περιορισμένου συνόλου ιστορικών γεγονότων που έχουν συμβεί εξ ολοκλήρου από το 800 μ.Χ., και κυρίως από το 1000-1100 μ.Χ. Τίποτα στις προηγούμενες εποχές δεν συνέβη πραγματικά.

Η ιστορία πριν από την αναγέννηση κατασκευάστηκε σε μεγάλο βαθμό από διάφορους συγγραφείς, οι περισσότεροι από τους οποίους το έκαναν κατ′ εντολή της Καθολικής Εκκλησίας και άλλους χριστιανούς ηγέτες της εποχής, ώστε να μπορούν να παρουσιάσουν ιστορικά «αποδεικτικά στοιχεία» που έγινε στη Βίβλο.

Το παράλληλο σύμπαν του Φομένκο

Ο παραλληλισμός του Φομένκο επεκτείνεται επίσης στις παρατηρήσεις των αστεριών, τις φυσικές αποστάσεις μεταξύ των ιστορικών πρωτευουσών, τις ομοιότητες στα ονόματα κ.λπ.

Ισχυρίζεται επίσης ότι ο Ιησούς έζησε τον 12ο αιώνα μ.Χ. και σταυρώθηκε στο λόφο του Joshua στην Κωνσταντινούπολη. ότι ο Τρωικός πόλεμος και οι Σταυροφορίες ήταν το ίδιο ιστορικό γεγονός και ότι ο Τζένγκις Χαν και οι Μογγόλοι ήταν στην πραγματικότητα Ρώσοι, ότι τα εδάφη δυτικά από τις 13 αποικίες που αποτελούν τώρα την Αμερικανική Δύση και τη Μέση Δύση ήταν ένα ανατολικό τμήμα της «Σιβηρικής-Αμερικανικής Αυτοκρατορίας» πριν από την αποσύνθεσή του το 1775, και πολλές άλλες θεωρίες που έρχονται σε αντίθεση με τη συμβατική ιστοριογραφία. Εκτός από την αμφισβήτηση των γραπτών χρονολογιών, ο Φομένκο αμφισβητεί επίσης πιο αντικειμενικές τεχνικές γνωριμιών, όπως δενδροχρονολογία και μέθοδο άνθρακα.

Αρκετές ιστορικά εξέχουσες πόλεις είναι περαιτέρω θύματα της εναλλακτικής χρονολογίας του Φομένκο. Αποδεικνύεται ότι η αρχαία Τροία και η Ιερουσαλήμ ήταν η ίδια πόλη. Αυτή η πόλη είναι η Κωνσταντινούπολη. Η Αρχαία Ρώμη, από την άλλη πλευρά, μπορεί να βρισκόταν στην Αίγυπτο, αν και αυτό «απαιτεί πρόσθετη έρευνα». Η Ρώμη στην Ιταλία χτίστηκε μόλις τον 14ο αιώνα.

Η επτάτομη (!!) σειρά του Φομένκο περιέχει μια τεράστια γκάμα (παρα)πληροφοριών, η οποία ξαναγράφει σχεδόν όλη την ανθρώπινη ιστορία στην εναλλακτική της χρονολογία. Πολλά αποσπάσματα είναι προσβάσιμα δωρεάν στον ιστότοπο του New Chronology. Εδώ είναι ο τόμος I για αρχή.

Πηγή: HuffPost GreeceBigthink

Δείτε επίσης