Σαν σήμερα βγήκε στις αίθουσες η ταινία «Ποτέ την Κυριακή»

Δέσποινα Ψυλλάκη/Ogdoo.gr

απο Cyclades Open

Η τεράστια διεθνής κινηματογραφική επιτυχία με τίτλο «Ποτέ την Κυριακή» ακολουθεί την Ίλια, μία συναισθηματική, ανεξάρτητη και ιδιόρρυθμη πόρνη στο λιμάνι του Πειραιά, η οποία δεν δουλεύει ποτέ τις Κυριακές και έχει καθιερώσει δικούς της κανόνες ηθικής.

Ο Χόμερ (Όμηρος) είναι ένας Αμερικανός με λατρεία στην ελληνική κλασική τέχνη, γνωρίζει την Ίλια και βλέποντας στο πρόσωπό της την υποβάθμιση του ελληνικού πολιτισμού, προσπαθεί να την επαναφέρει στον ίσιο δρόμο, χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

Η Ίλια τελικά καταφέρνει να ξεκινήσει μία νέα ζωή, έχοντας για συμπαράσταση έναν άντρα που την αγαπάει πραγματικά, εξυψώνοντας τον θρίαμβο την αγάπης.

Η ταινία «Ποτέ την Κυριακή», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασέν βγήκε στις αμερικανικές αίθουσες την 1η Οκτωβρίου 1960 και έσπασε τα ταμεία.

Η ταινία «Ποτέ την Κυριακή», με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς: Μελίνα Μερκούρη, Ζυλ Ντασέν, Γιώργο Φούντα, Τίτο Βανδή, Μήτσο Λυγίζο, Δέσπω Διαμαντίδου, Δήμο Σταρένιο, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Αλέξη Σολωμό, Θανάση Βέγγο, Νίκο Φέρμα, κλπ… απέσπασε βραβείο «Καλύτερης Ηθοποιού» για την Μελίνα Μερκούρη στο Φεστιβάλ των Καννών και βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι «Τα Παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι:

Δείτε το trailer της ταινίας «Ποτέ την Κυριακή»:

Πηγή: Ogdoo.gr/Δέσποινα Ψυλλάκη

Δείτε επίσης