Σαντορίνη: Έκκληση του καταφυγίου αδέσποτων Stray Paws Santorini για βοήθεια – Πλήρης αδιαφορία του Δήμου Θήρας

απο Cyclades Open

Το καταφύγιο μας δυστυχώς θα προστεθεί στην μεγάλη λίστα των καταφυγίων στην Ελλάδα, που προχωρούν σε αναγκαστικό κλείσιμο, λόγω της απραξίας του Δήμου τους.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμος Θήρας καθώς και ο επικεφαλής της διαχείρισης αδέσποτων συνεχίζουν να μας περιπαίζουν και να μην μας βοηθούν, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής πρόσβαση στο καταφύγιο μας.

Για πολλοστή φορά κινδυνεύουμε να ξεμείνουμε από νερό χωρίς φυσικά αυτό να τους εμποδίζει να συνεχίζουν να μας αγνοούν.

Σύντομα ο Δήμος Θήρας θα κληθεί να αναλάβει τα αδέσποτα που βάσει νόμου είναι υπεύθυνος για την διαχείριση τους.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την κατάσταση που βιώνουμε εμείς αλλά και τα 100 περίπου σκυλιά που φιλοξενούμε στο καταφύγιο μας.

Ζητάμε την βοήθεια σας προκειμένου να βρεθούν υπεύθυνες υιοθεσίες για τα σκυλιά που έχουμε, προτού βρεθούμε στην δυσκολότερη θέση που έχουμε βρεθεί ποτέ, καθώς και τους ανθρώπους που μας βοηθούν οικονομικά να μην μας ξεχνούν καθώς οι δυσκολίες μας πολλαπλασιάζονται καθημερινά.

Το τηλέφωνο μας χτυπάει καθημερινά για αδέσποτα από όλο το νησί που χρειάζονται φιλοξενία, αλλά εμείς δυστυχώς ερχόμαστε στην δυσάρεστη θέση να αρνούμαστε κάθε φορά λόγω των τραγικών καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως προς την λειτουργία του καταφυγίου.

🛑 Η πλήρης αδιαφορία του Δήμου Θήρας σε θέματα ζωτικής σημασίας, με βασικότερο το στρώσιμο του δρόμου όταν χαλάει από τις βροχές που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε σωστή πρόσβαση στο καταφύγιο ακόμη και για τροφές η νερό.

🛑 Οι ελάχιστες υιοθεσίες λόγω του ότι τα περισσότερα σκυλιά είναι μεσαίου η μεγάλου μεγέθους.

🛑 Η παντελής έλλειψη εθελοντών για την καθημερινή φροντίδα του καταφυγίου.

🛑 Η έλλειψη οικονομικών πόρων που πολλές φορές μας φέρνουν σε αδιέξοδο.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των λόγων είναι το καταφύγιο να κινδυνεύει να κλείσει γιατί δυστυχώς πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε πολλές από τις δυσκολίες και οι σωματικές μας δυνάμεις έχουν αρχίσει να μας εγκαταλείπουν.

Γι’ αυτούς τους λόγους ζητάμε την βοήθεια όλων σας προκειμένου να μπορέσουν να υιοθετηθούν η έστω να φιλοξενηθούν όσα περισσότερα σκυλιά γίνεται, πριν χαλάσει και πάλι ο καιρός, καθώς και εθελοντές για την καθημερινή φροντίδα των σκυλιών στο καταφύγιο.

Επικοινωνία με το Stray Paws Santorini straypawssantorini@gmail.com

.

Δείτε επίσης