Σαντορίνη: Παράταση της έκθεσης “Κάτω από το Τοπίο – Under the Landscape” μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου

απο Cyclades Open

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», φιλοξενεί την Έκθεση ‘Κάτω από το Τοπίο’.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Boulouki -Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης, Σκοπός της έκθεσης είναι να επικοινωνηθεί η γνώση που συλλέχθηκε και παράχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Κάτω από το Τοπίο: Θηρασιά 2021-22’.

Αναπτύσσεται σε δύο σκέλη, ένα στη Σαντορίνη και ένα στη Θηρασιά, προσκαλώντας τον επισκέπτη να ταξιδέψει από το ένα νησί στο άλλο. Το πρώτο σκέλος στη Σαντορίνη, με τίτλο ‘Knowing from Below’, σε επιμέλεια της μουσειολόγου Ερατούς Κουτσουδάκη, εστιάζει στην παρουσίαση της ιδιαίτερης μεθοδολογίας, των ευρημάτων και των αποτελεσμάτων του συνόλου του έργου ‘Κάτω από το Τοπίο’. Ενώ, το σκέλος της Θηρασιάς με τίτλο ‘In Ex Situ’, εστιάζει εξ’ ολοκλήρου στην εικαστική του διάσταση. Στην ουσία όμως και τα δύο σκέλη θέτουν ένα κοινό, πολύ απλό, ερώτημα: μας αφορά σήμερα η θηραϊκή γη; Και αν ναι, γιατί και πώς;

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας ‘Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ’ Βλυχάδα.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 – 18.00

Η έκθεση, τελεί υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υποστηρίζεται από το JM Kaplan Fund, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Headley Trust, την ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, την ΕΥΔΑΠ, το Cyclades Preservation Fund, την Blue Star Ferries και τοπικές επιχειρήσεις.

Δείτε επίσης