Σιφνέικη ρεβιθάδα, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

απο Cyclades Open

Σιφνέικη ρεβιθάδα από τον σεφ Γιώργο Τσούλη. Ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο γεύση, αρώματα και ρεβίθια που λιώνουν στο στόμα!

#tsoulotip: Όσο περισσότερη ώρα τα ψήσουμε τοσο το καλύτερο. Ιδανικά, πρέπει να τα ψήσουμε 14-16 ώρες. Θέλουμε να μαυρίσουν, αυτό είναι το μυστικό της παραδοσιακής ρεβιθάδας.

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

150 ml νερό

  • Για τη ρεβιθάδα

1 κιλό ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό για 1 μέρα

3 λευκα κρεμμύδια, κομμένα σε καθετες φετες

200 ml ελαιόλαδο

1 κ.σ. ρίγανη

2 δαφνόφυλλα

2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα

2 ½ λίτρα ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

  • Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Χυμό λεμονιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα.

2. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το νερό και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργήσουμε μια πολύ κολλώδης ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.

3. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια καλά. Τα μεταφέρουμε σε μια γάστρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, τη ριγανη τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο και το ζωμο. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε.

4. Απλώνουμε στο χείλος του σκεύους το μισό ζυμάρι και κλείνουμε με το καπάκι ώστε να κουμπώσει πολύ καλά.

5. Την άλλη μισή ζύμη την απλώνουμε στο σημείο που κλείνει το καπάκι και την πατάμε καλά, ώστε να μην φεύγουν οι υδρατμοί.

6. Ψήνουμε τα ρεβίθια για περίπου 8-10 ώρες, μέχρι να χυλώσουν.

7. Αφαιρούμε τα ρεβίθια από τον φούρνο, αφαιρούμε και πετάμε τη ζύμη γύρω από τη γάστρα, διορθώνουμε το αλάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.

8. Σερβίρουμε τη Σιφνέικη ρεβιθάδα με λίγο χυμό λεμονιού.


Ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές επιτυχημένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων και έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο. Με το μοναδικό του ταπεραμέντο και την αμεσότητα στην επικοινωνία, ο Chef Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού που τον ακολουθεί πιστά και εμπιστεύεται τις συνταγές του που ανανεώνονται καθημερινά στο giorgostsoulis.com και στα social media @giorgos_tsoulis, ενώ κάθε Παρασκευή στις τέσσερις το μεσημέρι μοιράζεται μαζί μας νέο video μαγειρικής #ΜηΜασάς μέσα από το YouTube κανάλι του @GiorgosTsoulis.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν δύο νέα μαγειρικά hotspot στην πόλη που φέρουν την υπογραφή του Chef, το COOK by GiorgosTsoulis που βρίσκεται στα Μελίσσια και αποτελεί ωδή στην Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα, ενώ παραθαλάσσια βρίσκεται το δεύτερο γαστρονομικό στέκι του, το Naval Seaside Gastrobar για fine dining και κορυφαίο brunch ακριβώς δίπλα στο νερό!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας επέλεξε τον Γιώργο Τσούλη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην εκστρατεία «Taste the Ocean» όπου μεγάλοι Chef της Ευρώπης μας παροτρύνουν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά.

Μετά την εκστρατεία “Taste the  Ocean”, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργάστηκε και πάλι μαζί του προσκαλώντας τον Chef ως ομιλητή στην Έναρξη της Διάσκεψης Υψηλού Ενδιαφέροντος για την Πράσινη Εβδομάδα 2021 της ΕΕ, τη μεγαλύτερη ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική, που φέτος επικεντρώθηκε στη φιλοδοξία της ΕΕ για μηδενική ρύπανση. 

Τη χρονιά που πέρασε, ο οργανισμός Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® και Greek Taste Beyond Borders τίμησε τον Γιώργο Τσούλη με τα βραβεία Chef της Χρονιάς και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας, καθώς και με χρυσό μετάλλιο Quality & Taste από το estiatoria.gr.

Αυτό τον καιρό ο Chef παράγει καθημερινά, μαζί με την ομάδα του, νέες πεντανόστιμες συνταγές για το site και τα digital media του στο cooking studio #tsoulomageiremata στα Μελίσσια, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.

Δείτε επίσης