Σινεμά Ακρωτήρι & Μaking of Σχολικό Παράθυρο στην Τέχνη σήμερα Σάββατο στις 8:30

απο Cyclades Open

Σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου στις 8:30  θα προβληθούν οι ταινίες  ΣΙΝΕΜΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙ & MAKING OF ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ   στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου. Η  παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από την ART IN ART στο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου, περιλαμβάνει και την ξενάγηση στους χώρους όπου εκτίθενται οι φωτογραφίες των παιδιών σε διάφορα σημεία του οικισμού.

Photo: Μαριλένα Σταφυλίδου

Photo: Μαριλένα Σταφυλίδου

Στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που πραγματοποιήθηκε αρχές Μαϊου στο Μπελώνιο,  η υπεύθυνη του  προγράμματος  της ΑRT IN ART,  Μαριλένα Σταφυλίδου μίλησε στο Santorini Magazine για το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα προγράμματα για τους μαθητές με την  Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου Αργυρώ Πιτσικάλη,  να συμπληρώνει ότι ο μαυροπίνακας και η έδρα είναι παρελθόν στη νέα εποχή και πως και οι δάσκαλοι μαθαίνουν μέσα από αυτά τα προγράμματα όπως και οι μαθητές, η διάδραση που επιτυγχάνεται είναι ανεκτίμητη και προσφέρει ουσιαστική μάθηση.

Όσο για την γνώμη των μαθητών δεν διαφέρει από των δασκάλων τους ” θέλουμε να μαθαίνουμε μ’ αυτόν τον τρόπο” μας λέει ο Βασίλης Ασλανίδης “, “μου άρεσε πολύ το πρόγραμμα και θα ήθελα και άλλα μαθήματα να γίνονται έτσι” συμπληρώνει η Ριάννα Νικολάου. Ο ενθουσιασμός τους για τις δημιουργίες τους και ότι βίωσαν μέσα από το πρόγραμμα είναι εμφανής.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και όλοι μπορείτε να συμμετέχετε και να απολαύσετε τις μοναδικές δημιουργίες των μαθητών, τόσο τις ταινίες  όσο και τα έργα τους που έχουν ήδη εκθέσει στον οικισμό και θα βρίσκονται εκεί όλο το καλοκαίρι.  Τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα χαρούν να τα τιμήσετε με την παρουσία σας και την συμμετοχή σας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα επεκταθούν και σε άλλα σχολεία του νησιού και τα Γυμνάσια όπως και στα σχολεία της Θηρασιάς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Αντιδήμαρχος Θήρας, Σοφία Κίτσου στο Santorini Magazine κατά την παρουσίαση του προγράμματος στο Μπελώνιο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχολικό Παράθυρο στην Τέχνη, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Θήρας και του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού.

Πηγή: Santorinimagazine/Χαρά Καπότου

Δείτε επίσης