Σκάνδαλο υποκλοπών-Politico: Επανέρχεται με νέο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα μετά την χθεσινή συζήτηση στη Βουλή

απο Cyclades Open

Mε νέο άρθρο του κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και μάλιστα στην πρώτη σελίδα, επανέρχεται το Politico, μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

 Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε την Παρασκευή να αποτρέψει τις ολοένα και πιο έντονες επιθέσεις στο κοινοβούλιο σχετικά με το κλιμακούμενο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, κατηγορώντας άγνωστες ξένες οντότητες ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αυξανόμενων απειλών από την Τουρκία»

«Πρόκειται για μια δαιδαλώδη υπόθεση, με την κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραδέχεται ότι η υπηρεσία πληροφοριών διεξήγαγε νόμιμη υποκλοπή, αρνούμενη όμως οποιαδήποτε ανάμειξη με αυτό που αποκαλεί… ξεχωριστή παράνομη υπόθεση και αφορά το λογισμικό κατασκοπείας που ονομάζεται Predator», αναφέρει το δημοσίευμα.

Παρά τον σάλο που έχει προκληθεί, λέει το Politico, ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να παραμείνει στην κυβέρνηση και να μην προκηρύξει εκλογές, για να εξασφαλίσει σταθερότητα απέναντι στις απειλές από ξένες δυνάμεις που δεν κατονομάζονται.

Το Politico αναφέρει επίσης ότι ο Κ. Μητσοτάκης επέμεινε  στην στάση του ότι αγνοούσε προσωπικά  την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκη, και ότι δεν θα την είχε εγκρίνει αν γνώριζε. 

Με αναφορά στην φράση του πρωθυπουργού «Κανένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει ποιον παρακολουθεί η ΕΥΠ»,  το δημοσίευμα σπεύδει να σχολιάσει: «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, ωστόσο, αναφέρεται απευθείας στο γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με μια αλλαγή στη νομοθεσία που ψήφισε η κυβερνώσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή: naftemporiki.gr

Δείτε επίσης