“Σμύριδα, μάρμαρο κι αμπέλι”: Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, ένα παράδειγμα βιώσιμου τουρισμού

απο Cyclades Open

Ένα πρώτο teaser για το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που καταπιάνεται με τρεις ιστορίες, τριών ανθρώπων της Νάξου, οι οποίοι με τον τρόπο ζωής τους, δίνουν το παράδειγμα ενός βιώσιμου τουρισμού, κόντρα στο μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα, που είναι ο υπερτουρισμός, καθώς και ο μαζικός τουρισμός.

Οι άνθρωποι αυτοί, αγωνιούν, για το μέλλον του τόπου τους και μας εξηγούν τις επιπτώσεις που αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται ολοένα και πιο ορατές, λόγω του υπερτουρισμού.

Το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι”, είναι σπουδαστικού χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εντατικού προγράμματος μικτής κινητικότητας (BIP – Blended Intensive Programme) με τίτλο “Production Intensive: Location-based Apps and Games – Media Innovation for Sustainable Tourism”.

Δείτε το teaser :

Το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται με τη συνεργασία τριών Πανεπιστημίων από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Κύπρο:

• του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Καθηγητής Νίκος Λέανδρος και Δρ Παναγιώτης Κάπος)

• του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Darmstadt (h_da) (τμήμα Επικοινωνίας, Καθηγητής Georg Struck και Καθηγητής Claudius Coenen)

• του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, Επίκουρος Καθηγητής Δώρος Πολυδώρου).

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ορέστης Ρούσκας (φοιτητής Παντείου), Κινηματογράφηση: Αιμίλιος Βελία – Γιάννης Καραλιάς, Ήχος: Γιώργος Σαραντινός, Σεναριακή Επιμέλεια: Georg Struck. Εμφανίζονται: Γαβριήλ Κονδύλης, Κωνσταντίνος Μακρυδημήτρης, Νικόλας Μουστάκης (Φασολάς Φιλότι) και οι μουσικοί: Ψαρροστέφανος (Φιλότι), Νίκος Μουστάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε επίσης