6
Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το πεπόνι, γίνεται το πιο δροσερό παγωτό σορμπέ και χωρίς ζάχαρη.
5′ προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 5′
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 1 πεπόνι, γλυκό και ώριμο
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης
Διαδικασία
- Για το σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη, κόβουμε το πεπόνι σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Αφού παγώσει το πεπόνι, το βγάζουμε και το αφήνουμε 5-10 λεπτά, ίσα να αρχίσει να μαλακώνει λίγο.
- Το αδειάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι.
- Πολτοποιούμε με διακεκομμένη λειτουργία μέχρι να έχει λεία αλλά παγωμένη υφή (δεν θέλουμε να λιώσει).
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.
- Κλείνουμε με το καπάκι του σκεύους ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
- Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά.
- Ξανακαλύπτουμε το σορμπέ με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη.
- Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μισή ώρα μετά.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες ακόμα στην κατάψυξη.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ πεπόνι, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης, να μαλακώσει.
Πηγή: Παυλίνα Παπαντωνίου/Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Jill Wellington/Pixabay