STANDING PROUD FOREVER-Βασίλης Λέκκας και Νίκος Σπάθας αποτίουν φόρο τιμής στη μνήμη του Γιάννη Σπάθα και των Socrates

4 Σεπτεμβρίου | Ωδείο Ηρώδου Αττικού

απο Cyclades Open

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου μουσικού και κιθαρίστα Γιάννη Σπάθα, ιδρυτικού μέλους του θρυλικού συγκροτήματος Socrates Drank the Conium.

Ο Βασίλης Λέκκας, ο Νίκος Σπάθας και καταξιωμένοι μουσικοί της ροκ σκηνής θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, και θα αποτίσουν φόρο τιμής στον πιο ταλαντούχο ηλεκτρικό εξάχορδο μαέστρο της χώρας.

Η γενική πρόβα ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού, επιχειρώντας για πρώτη φορά να αποδοθεί ζωντανά ο ήχος και η ενέργεια του Γιάννη Σπάθα, ο οποίος άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή μουσική σκηνή.

Η συναυλία στο Ηρώδειο αφορά στο συνθετικό έργο του Σπάθα, εστιάζοντας στους δύο χαρακτηριστικότερους σταθμούς της πορείας του, αφενός την ίδρυση και τη διαμόρφωση του ήχου των Socrates Drank the Conium, και αφετέρου το μετέπειτα αποτύπωμα της δισκογραφίας του με τον Βασίλη Λέκκα, ο οποίος έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον χώρο της μουσικής για πάνω από 40 χρόνια. Συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ υπήρξε η αγαπημένη φωνή που ξεχώρισε ο Γιάννης Σπάθας, ο οποίος επέλεξε να ηχογραφήσει μόνο μαζί του και τους τρεις ολοκληρωμένους δίσκους που κυκλοφόρησε.

Στο πρώτο μέρος, ο καταξιωμένος ερμηνευτής, με τη δυναμική λυρική έκφραση και την αδιαμφισβήτητη επαναστατική παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο, υπό τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τις τρεις δισκογραφικές συνεργασίες του με τον Γιάννη Σπάθα, τα Σύντομα Όνειρα (1989) και τα Κλασσικά Εικονογραφημένα (1992) σε στίχους του Ευγένιου Αρανίτση, και τον Σπινθήρα (2007) σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, καθώς και ανέκδοτο μέχρι τώρα υλικό.

Στο δεύτερο μέρος, ο Νίκος Σπάθας, με ροκ μπάντα στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη της τελευταίας σύνθεσης των Socrates, θα αναβιώσει τη μυθική ατμόσφαιρα των live του συγκροτήματος, αποδίδοντας πιστά συνθέσεις και τραγούδια από τα ιστορικά τους άλμπουμ.

Την παράσταση θα ανοίξουν μέλη της ομάδας σύγχρονου χορούDagipoli Dance Co, χορεύοντας το ορχηστρικό μουσικό θέμα του Γιάννη Σπάθα με τίτλο «A Blue Day», ενώ μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Μέρος Α’

Βασίλης Λέκκας, τραγούδι

Νίκος Σπάθας, ηλεκτρική/ ακουστική κιθάρα

Γιώργος Σαλτάρης, πλήκτρα

Σπήλιος Ζευκιλής, ηλεκτρική/ ακουστική κιθάρα

Φοίβος Μπόζας, πνευστά

Δέσποινα Σπανού, τσέλο

Λεωνίδας Φιλίντας, μπάσο

Γρηγόρης Συντρίδης, τύμπανα

Μέρος Β’

Νίκος Σπάθας, κιθάρα

Μιχάλης Απαρτόγλου, φωνητικά/ μπάσο

Μιχάλης Καπηλίδης, τύμπανα

Αστέριος Παπασταματάκης, πλήκτρα

Μαρκέλλα Παναγιώτου, φωνητικά

Μπάμπης Τυρόπουλος, ηλεκτρική κιθάρα

Άκης Τουρκογιώργης, special guest

Τάσος Σκούρας, special guest

Μια παραγωγή της Theama Production

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022, 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Κάτω Διάζωμα

Διακεκριμένη Ζώνη: 60 €

Ζώνη A: 55 €

Ζώνη B: 50 €

Ζώνη Γ: 40 €

Άνω Διάζωμα

Ζώνη Δ: 30 €

Ζώνη Ε: 25 €

Ζώνη ΣΤ: 20 €

Ζώνη Ζ: 15 € (περιορισμένη ορατότητα)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

TICKET SERVICES

– – Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

– – Τηλεφωνικά: 2107234567

– – Online: www.ticketservices.gr

Εισιτήρια θα πωλούνται και δύο ώρες πριν την παράσταση στα ταμεία του Ωδείου Ηρώδου Αττικού.

Δείτε επίσης