Στην Ιαπωνία μπορείτε να δοκιμάστε τι γεύση έχει το τίποτα – Οι καραμέλες που έχουν προκαλέσει αίσθηση

απο Cyclades Open

Έχετε απορία πως είναι να γεύεστε το «τίποτα»; Ε, λοιπόν, στην Ιαπωνία μπορείτε να δοκιμάσετε τη γεύση του «τίποτα», δηλαδή, καθώς μια αλυσίδα ψιλικών λάνσαρε πρόσφατα καραμέλες, χωρίς καμία γεύση.

Οι Aji no Shinai Ame (Γλυκά χωρίς γεύση), είναι καραμέλες οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως γεύση, ούτε γλυκιά, ούτε πικρή, ούτε πικάντικη. Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε να γεύεστε μια καραμέλα που δεν έχει καθόλου γεύση τότε μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς την περιέργεια που έχουν εγείρει οι εν λόγω καραμέλες.

Σύμφωνα με τη συσκευασία η καραμέλα έχει μόνο δύο συστατικά: συνθετικό υποκατάστατο ζάχαρης πολυδεξτρόζη και βιολογικό υποκατάστατο ζάχαρης ερυθριτόλη. 

Παρόλο που οι δημιουργοί του Aji no Shinai Ame κατάφεραν να μειώσουν τη γεύση σχεδόν στο μηδέν, η καραμέλα έχει ένα πολύ αμυδρό άρωμα. Υπάρχει επίσης μια υποψία γλυκύτητας, συγκρίσιμη με εκείνη που έχει το λευκό ρύζι.

Επομένως, η καραμέλα μπορεί έχει ακριβώς καμία απολύτως γεύση, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Άλλωστε ακόμη και το μέταλλο έχει κάποια γεύση, αλλά είναι σίγουρα το λιγότερο γευστικό προϊόν. 

Το ερώτημα είναι ένα: Ήρθε η καραμέλα χωρίς γεύση για να μείνει; Λοιπόν, όλα εξαρτώνται από το αν θα αρέσει στον κόσμο. Αν την αγοράσουν και ψηφίσουν για να γίνει μόνιμο στοιχείο στα καταστήματα ψιλικών στην Ιαπωνία τότε ο κόσμος θα μπορεί να απολαμβάνει τη «γεύση του τίποτα» για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης