Στον Γρηγόρη Δημητριάδη το βραβείο «SLAPP Πολιτικός της Χρονιάς»

απο Cyclades Open

Η CASE Coalition που ασχολείται με το ζήτημα των SLAPPS ανακοίνωσε πως απονέμει το βραβείο «SLAPP Πολιτικός της Χρονιάς» στον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μέχρι πρόσφατα Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης κέρδισε το βραβείο μετά την αγωγή κατά των Reporters United, της Εφημερίδας των Συντακτών και των δημοσιογράφων Νικόλα Λεοντόπουλου, Θοδωρή Χονδρόγιαννου και Θανάση Κουκάκη, με την οποία ζητά πάνω από 500.000 ευρώ για τα ρεπορτάζ που έκαναν σχετικά με το Predator, την Intellexa και τη σχέση του με τις εταιρείες που παρέχουν κακόβουλο λογισμικό.

Τα SLAPPS είναι οι καταχρηστικές αγωγές που κατατίθενται από κάποιο ισχυρό πρόσωπο, οργανισμό ή επιχείρηση ενάντια σε μη κυβερνητικά πρόσωπα, ΜΜΕ ή οργανισμούς, που ασκούν κριτική σχετικά με κάποιο ζήτημα κοινωνικού ή πολιτικού ενδιαφέροντος. Σκοπός τέτοιων αγωγών δεν είναι να κερδηθεί η δικαστική υπόθεση, αλλά ο εκφοβισμός όσων ασκούν κριτική μέσω της ηθικής και οικονομικής εξουθένωσής τους.

Δείτε επίσης