Στον Πρόεδρο της Βουλής η βιογραφία του Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή

απο Cyclades Open

Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, παρέδωσε την Τρίτη το βιβλίο «Σπύρος Μουστακλής – Ένας Ελεύθερος Πολιορκημένος», η κόρη του εκλιπόντος αγωνιστή κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, Ναταλία Μουστακλή.

Συγγραφέας του βιβλίου, το οποίο προλογίζει ο Πρόεδρος της Βουλής, είναι η σύζυγος του Αντισυνταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα Δημητρακάκη-Μουστακλή.

Όπως υπογραμμίζει στον πρόλογό του ο Πρόεδρος της Βουλής, ο πραγματικός αγωνιστής της Δημοκρατίας έζησε και πέθανε υπηρετώντας τα ύψιστα  ιδανικά και την πατρίδα του, χαρακτηρίζοντάς τον «βαθιά δημοκράτη, “πολιορκημένο” αλλά και “ελεύθερο” Μεσολογγίτη» λόγω και της καταγωγής του.

Στο βιβλίο περιγράφονται όλες οι φάσεις της πορείας του Σπύρου Μουστακλή, που έφυγε από τη ζωή στις 28 Απριλίου 1986, με παράθεση των πραγματικών γεγονότων, αλλά και αφηγήσεις τόσο της συζύγου του όσο και γνωστών δημοσιογράφων, στρατιωτικών και φίλων, μέσα από της οποίες ο αναγνώστης πληροφορείται λεπτομέρειες της σύντομης και πολυτάραχης ζωής του.

Η σύζυγος του Σπύρου Μουστακλή με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου είχε δηλώσει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Έγραψα αυτό το βιβλίο, με σκοπό να αποτελέσει βασικό εργαλείο για μελέτη και έμπνευση στους νεότερους αλλά και για να μην ξεχνάμε οι παλιότεροι. Καθώς πλησίαζε η ώρα της οριστικής έκδοσης τόλμησα να εμπλουτίσω αυτόν τον βιογραφικό τόμο με περισσότερα ντοκουμέντα (επιστολές, τηλεγραφήματα, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, ποιήματα, έργα τέχνης, φωτογραφίες κ.λπ.) που θα προσδίδουν ένα χαρακτήρα πιο “προσωποπαγή”. Μέσα από αυτό το “καλειδοσκόπιο” θέλησα να ενώσω τη φωνή μου με αυτές των ανθρώπων που γνώρισαν και έζησαν τον Σπύρο Μουστακλή επιδιώκοντας, “να ξανακουστεί” η δική του φωνή».

Δείτε επίσης