Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου-Συνομιλώντας με την πρόεδρο ενός απ’ τους πιο δραστήριους συλλόγους της Νάξου στον Aegean Voice 107,5

απο Cyclades Open

Καλεσμένη στον Aegean Voice 107,5 και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» με την Ειρήνη Προμπονά, η Χάιδω Μουστάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου. Με την κ. Μουστάκη μιλήσαμε για τις θερινές εκδηλώσεις του Συλλόγου στο Φιλώτι που όπως πάντα έχουν σχέση με τον πολιτισμό, την Ιστορία, αλλά και με τις παραδόσεις του τόπου.

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιούλιο και κορυφώνονται μέσα στον Αύγουστο. Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου είναι από τους παλαιότερους καθώς ιδρύθηκε το 1926.

Είναι δε, από τους πιο δραστήριους συλλόγους, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνει αιμοδοσία, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, βραβεύσεις, στην Αθήνα και στο Φιλώτι και αποτελεί τον συνδετικό κρίκο των απανταχού Φιλωτιτών, που ξέρουν πως στο κτίριο του Συλλόγου στου Ψυρρή, θα βρουν πάντα έναν συντοπίτη της ξενιτειάς για να μιλήσουν και να θυμηθούν τα παλιά αλλά και για να σχολιάσουν τα σύγχρονα προβλήματα του αγαπημένου τους χωριού.

Αν βρεθείτε στο Φιλώτι αυτές τις μέρες, πέρα απο τις εκδηλώσεις, τα μουσεία και τις ομορφιές του χωριού που θα χαρείτε περπατώντας το, αφιερώστε 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να δώσετε αίμα, σώζοντας μια ζωή. Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Σύλλογος Φιλωτιτών με μεγάλη συμμετοχή εδώ και πολλές δεκαετίες.

Φωτογραφία: Cyclades Open (αρχείο)/ Στη γειτονιά του Φασολά στο Φιλώτι

Δείτε επίσης