Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος: Εκκένωση και έλεγχος για εκρηκτικά στο αεροσκάφος που ειδοποίησε για βόμβα

απο Cyclades Open

Σήμα έκτακτης ανάγκης για ύπαρξη βόμβας εξέπεμψε αεροπλάνο της Ryanair, με 190 επιβαίνοντες, από την Πολωνία με προορισμό την Αθήνα. Προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος, συνοδεία ελληνικών μαχητικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα νέο θρίλερ με επιβατικό αεροσκάφος στην Αθήνα, αυτή την φορά της εταιρείας “Ryanair”.

Το αεροσκάφος, με περίπου 190 επιβαίνοντες, Έλληνες και ξένους, βρισκόταν σε προγραμματισμένη πτήση από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα. Λίγο πριν φτάσει, και πιο συγκεκριμένα στις 17:10 ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου για ύπαρξη βόμβας, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν αυτό είναι απειλή προς την εταιρεία ή από επιβάτη.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο και το αεροσκάφος που ήταν να προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 17:25, προσγειώθηκε με 10 λεπτά καθυστέρηση συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη.

Στο αεροδρόμιο το αεροσκάφος έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τομέα, έχει αποκλειστεί ο γύρω χώρος και έχει κατακλειστεί από δυνάμεις της Αστυνομία, ΕΚΑΜ και Πυροσβεστικής που βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος εκκενώνεται, ελέγχονται ένας ένας οι επιβαίνοντες και στη συνέχεια θα μπουν άνδρες του ΤΕΕΜ για έρευνα στους χώρους.

Η πορεία που διέγραψε το αεροσκάφος:

Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος: Εκκένωση και έλεγχος για εκρηκτικά στο αεροσκάφος που ειδοποίησε για βόμβα
 FLIGHTRADAR24

Πηγή: NEWS247/Θοδωρής Παναγιωτίδης

Δείτε επίσης