Συναυλία : “Δύο δημιουργοί – μία ερμηνεύτρια”-Αρχαιολογικός χώρος Υρίων Νάξος στις 25/06

Γιώργος Ανδρέου, Σταυρος Σιόλας, Κορίνα Λεγάκη

απο Cyclades Open

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ-ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ

“Δύο δημιουργοί – μία ερμηνεύτρια”

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΡΙΩΝ

ΝΑΞΟΣ

Το Σάββατο 25 Ιουνίου ο Γιώργος Ανδρέου, ο Σταύρος Σιόλας και η Κορίνα Λεγάκη εμφανίζονται στον Αρχαιολογικό χώρο Υρίων στη Νάξο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ο Ανδρέου, με διαδρομή πολυσήμαντη και καταξιωμένη στην ελληνική μουσική, με δισκογραφία πολυσυλλεκτική και πολλά τραγούδια του αγαπημένα από το ελληνικό ακροατήριο, με συνεργασίες εκλεκτές με το σύνολο σχεδόν των σημαντικών ερμηνευτών της εποχής μας, με το πιάνο του, τις θεατρικές και κινηματογραφικές μουσικές του, τις συνθέσεις του για ορχηστρικά σύνολα.

Ο Σιόλας, που έχει ξεχωρίσει στη νέα γενιά του τραγουδιού μας ως δημιουργός και ερμηνευτής, με την αισθαντική του φωνή και τις επιρροές του από την παράδοση, ευρηματικός και καινοτόμος συνθέτης πολλών τραγουδιών που έχουν αγαπηθεί για την ευαισθησία τους και την ανανεωτική τους ματιά, ηθοποιός της σκηνής, εξάρχων του χορού σε παραστάσεις αρχαίου δράματος.

Μαζί τους μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της σύγχρονης σκηνής του ελληνικού τραγουδιού, η Κορίνα Λεγάκη, με αξιόλογη και πολυσύνθετη δισκογραφία και με πολλές και ενδιαφέρουσες συνεργασίες επί σκηνής.

Οι τρεις τους -με τον Γιώργο Ανδρέου σταθερά στο πιάνο του – θα παίξουν τραγούδια από το δικό τους συνθετικό και ερμηνευτικό ρεπερτόριο που έχουν ακουστεί πολύ και ξεχωρίσει, αλλά και τραγούδια άλλων συνθετών που αγαπούν από την λαϊκή και την έντεχνη δημιουργία, καθώς και τραγούδια της Παράδοσης μας – και πιο πολλά από την Ιωνία, η οποία έχει την τιμητική της φέτος καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τις τραγικές ώρες του ξεριζωμού των Ελλήνων κατοίκων της από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους και τον ερχομό τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τον Γιώργο Ανδρέου, τον Σταύρο Σιόλα και την Κορίνα Λεγάκη συνοδεύει στη σκηνή μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών.

Δείτε επίσης