Συνεχίζεται η πτώση στις πωλήσεις smartphone παγκοσμίως

απο Cyclades Open

Μία νέα έρευνα της Counterpoint Research, έρχεται να αποκαλύψει πως η πτώση στις πωλήσεις smartphone παγκοσμίως συνεχίζεται και για το μήνα Μάιο. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις έπεσαν κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 εκατομμυρίων τηλεφώνων, φτάνοντας τα 96 εκατομμύρια και αντιπροσωπεύοντας μία πτώση 4% σε σχέση με τον Απρίλιο. Μάλιστα, σε σχέση με τον προηγούμενο Μάιο, η πτώση αγγίζει το 10%. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που οι πωλήσεις πέφτουν κάτω από τα 100 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία.

Αυτός ο Μάιος ήταν ο ενδέκατος συνεχόμενος μήνας πτώσης πωλήσεων, μετά την επάνοδο του αρχικού κύματος COVID-19 το 2020.

Οι λόγοι είναι πολλοί και σύνθετοι. Παρόλο που τα θέματα με τους προμηθευτές εξαρτημάτων εξομαλύνονται σιγά-σιγά, ο πληθωρισμός που αυξάνεται παγκοσμίως και μερικές καθυστερήσεις σε εργοστάσια της Κίνας, σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι οι κύριοι παράγοντες για τη μείωση της ζήτησης των smartphones.

Λόγω της χαμηλότερης ζήτησης, οι κατασκευαστές βλέπουν το απόθεμά τους να αυξάνεται στις αποθήκες και οι επιπτώσεις αυτού θα φανούν στα νούμερα των αποστολών του δεύτερου τριμήνου. Οι αναλυτές προβλέπουν πως η κατάσταση θα βελτιωθεί στο δεύτερο μισό του έτους καθώς σταθεροποιείται η αλυσίδα προμηθευτών και τα εργοστάσια της Κίνας θα λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Πηγή: Unboxholics
📸 Daniel Romero/Unsplash

Δείτε επίσης