Σύρος: Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου- Διήμερο επιστημονικό συνέδριο

απο Cyclades Open

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου συνδιοργανώνουν διήμερο επιστημονικό συνέδριο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την πρακτική εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, μετά και τις νέες τροποποιήσεις. Το συνέδριο θα διεξαχθεί 1 – 2 Ιουλίου, στην αίθουσα Γιάννη Ρίτσου του Πνευματικού κέντρου Ερμούπολης.

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου στις 17.30 με την προσέλευση του κοινού , θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές, ενώ στις 18.00 θα απευθύνουν χαιρετισμό ο εισαγγελέας εφετών Θεσ/κης και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας κ. Ευάγγελος Μπακέλας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου κ. Κωνσταντίνος Φιφλής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, η πρόεδρος Εφετών και Διευθύνουσα το Εφετείο Αιγαίου κα. Σοφία Μαντζακίδου και ο Εισαγγελέας Εφετών και Διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου κ. Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου.

Αμέσως μετά τους χαιρετισμούς θα ξεκινήσει η Α’ συνεδρία: “Πρακτικά ζητήματα από την εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα”. Την προεδρία θα έχει ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου.

Τις εισηγήσεις θα ξεκινήσει ο κ. Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης, καθηγητής της Νομικής σχολής του Δ.Π.Θ. με θέμα “Οι ελαφρυντικές περιστάσεις μετά τον Ν.4619/2019 υπό το πρίσμα της πρόσφατης νομολογίας”. Τη δεύτερη εισήγηση θα κάνει η εισαγγελέας Εφετών Θεσ/κης κα.Μαρία Τιντικάκη με θέμα “Προϋποθέσεις χορήγησης αναστολής εκτέλεσης ποινής, ανάκλησης και άρσης αυτής”.

Οι εισηγήσεις θα συνεχισθούν με την κα. Ολυμπία Λαμπροπούλου, εισαγγελέα Πρωτοδικών και Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου με θέμα “Εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής”. Οι εισηγήσεις της πρώτης ημέρας θα κλείσουν με την κα. Αγγελική Τριανταφύλλου , εισαγγελέα Πρωτοδικών και εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών με θέμα: “Η αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Η ειδικότερη συμβολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων”.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Τη δεύτερη μέρα, η συνεδρία με κύριο θέμα “Πρακτικά ζητήματα από την εφαρμογή του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας” θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και την προεδρία θα έχει ο κ. Άγγελος Καμηλάρης, Εισαγγελέας Εφετών και Διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Θεσ/κης.

Α’ εισηγητής θα είναι ο κ. Λάμπρος Μαργαρίτης, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα “Το ανασταλτικό αποτέλεσμα των ενδίκων μέσων”.  Θα συνεχίσει η κα. Μαρία Γκανέ, Εισαγγελέας Εφετών και Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, με θέμα “Ο θεσμός της ποινικής διαπραγμάτευσης (plea bargaining). Θεωρητική θεμελίωση και λειτουργία του στην πράξη”. Γ’ εισηγητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Μπισμπίκης, εισαγγελέας Εφετών και Διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Πατρών, με θέμα “Νόμιμες προϋποθέσεις αναβολής εκτέλεσης της ποινής. Η συρροή καταδικαστικών αποφάσεων κατ’ άρθρο 551 ΚΠΔ”. Οι εισηγήσεις της δεύτερης ημέρας τελειώνουν με την κα. Άννα Καραμόσχογλου Αντεισαγγελέα Εφετών Θεσ/κης, με θέμα “Η ουσιαστική περάτωση της κύριας ανάκρισης”.

Με το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δείτε επίσης