Σύρος-Θέατρο Απόλλων: «Ανάμνησις Σμύρνης – Μικρασιάτες Συνθέτες»

απο Cyclades Open

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ερμούπολης «Απόλλων» οι Λένα ΣΟΥΡΜΕΛΗ, ο Νικόλας ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗΣ και η Olena FEDKO παρουσιάζουν μια μοναδική παράσταση με μουσική συνθετών Μικρασιάτικης καταγωγής.

Συνθέτες με κοσμοπολίτικη παιδεία, μας μεταφέρουν στην ατμόσφαιρα της «Ευρωπαϊκής» Ανατολής και αποκαλύπτουν τη συμβολή τους στη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής όταν ήδη μετράμε 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Ταυτόχρονα ακούγονται αποσπάσματα από μαρτυρίες εκείνης της περιόδου, με ιδιαίτερη βαρύτητα στους πρόσφυγες που κατέφυγαν στην Σύρο, ώστε να μείνουν στη μνήμη μας τα γεγονότα του ξεριζωμού από την Ιωνική γη.

Η έρευνα και ερμηνεία τραγουδιών ανήκει στη σοπράνο Λένα ΣΟΥΡΜΕΛΗ και στον βαρύτονο Νικόλα ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗ. Η πιανιστική μουσική συνοδεία στην Olena FEDKO ενώ συνέβαλε στην έρευνα το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής υπό τον Γεώργιο ΚΩΣΤΑΝΤΖΟ.

Στο πλαίσιο του ΣΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2022 και με την υποστήριξη του συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου και του Ινστιτούτου Κυβέλη.

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022
Ώρα 21.00
Θέατρο «Απόλλων», Ερμούπολη
Τιμές εισιτηρίων: 20, 15 και 10 ευρώ (μειωμένο)
Έκδοση εισιτηρίων ηλεκτρονικά μέσω του ticketservices καθώς και από το ταμείο του θεάτρου
Έναρξη προπώλησης την Τρίτη 27/9/2022

Δείτε επίσης