Σύσκεψη της ΠΟΕΣΕ με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης για τα προβλήματα στην εστίαση λόγω πανδημίας

απο Cyclades Open

Σύσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΕ πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 10/01/2022, με θέμα τα προβλήματα και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης, ιδιαίτερα μετά τις επιπτώσεις από τα αυξημένα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κατά τη σύσκεψη, έγινε εκτενής αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πανδημία και τις επιπτώσεις των αποφάσεων της Κυβέρνησης για το περιορισμό της διασποράς, που για άλλη μια φορά πλήττουν τον κλάδο.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη ΠΟΕΣΕ Ν. Κυκλάδων κ. Γιάννη Βαγ. Παπαδόπουλο από την πλευρά της Ομοσπονδίας προτάθηκε μια σειρά μέτρων, όπως αυτά αποφασίστηκαν από την Ολομέλεια των Προέδρων των πρωτοβάθμιων Σωματείων και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Κατά την συζήτηση ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας επιφυλάχθηκε για λήψη οποιουδήποτε μέτρου, πριν το τέλος της εβδομάδας σε συνάρτηση με την εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η φωτογραφία της στιγμής είναι κακή».

Στην σύσκεψη από την πλευρά της Κυβέρνησης παρέστησαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ν. Κουλοχέρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Αθ. Πετραλιάς και από την πλευρά της Ομοσπονδίας ο Πρόεδρος, ο Γεν. Γραμματέας και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δείτε επίσης