Συζήτηση με τον Άκη Παπασαράντη – Γιατί αυτόν τον κόσμο που ζούμε «τον δανειστήκαμε απ’ τα παιδιά μας»

απο Cyclades Open

Ο Άκης Παπασαράντης είναι καπετάνιος και δραστηριοποιείται στην «Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου». Έχει φιλοξενηθεί ξανά στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή «Στο βάθος κήπος» σχετικά με το θέμα της λεγόμενης «πράσινης» ενέργειας και των ανεμογεννητριών.

Στις 19 Απριλίου 2022, 24 συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υπερδεκαετούς «παράλειψης» της Ελληνικής διοίκησης, να εκδώσει Προεδρικά Διατάγματα που εξειδικεύουν τους Στόχους Διατήρησης  για τους Οικοτόπους και τα Πουλιά, κατ’ εφαρμογή των δύο αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Οδηγιών όπως αυτές ενσωματώθηκαν στο Ελληνικό Δίκαιο και συνιστούν το δίκτυο Natura 2000.

Μάλιστα για την … «παράλειψη» αυτή  η χώρα μας καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολίτες μέσα απ’ τις συλλογικότητές που δραστηριοποιούνται παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όχι, δεν είναι κάποιοι λίγοι ταραξίες που ξύπνησαν μια μέρα και είπαν «λοιπόν, ποιόν θα ταράξουμε σήμερα». Πρόκειται για ενεργούς πολίτες που προσπαθούν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τους φορείς, τους θεσμούς και την προσωπική ενασχόληση και την αγάπη για τον τόπο τους «να σώσουν ο,τιδήποτε αν σώζεται».

Γιατί αυτόν τον κόσμο που ζούμε «τον δανειστήκαμε απ’ τα παιδιά μας».

Διαβάστε επίσης:
Στα χέρια των πολιτών η πρωτοβουλία για την προστασία του Natura 2000

Δείτε επίσης