Ταραμοκεφτέδες για την Καθαρά Δευτέρα, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

απο Cyclades Open

Εκπληκτικοί, αρωματικοί, λαχταριστοί ταραμοκεφτέδες από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη! Φτιάξτε τους στο σπίτι με την εύκολη αυτή συνταγή, γιατί το σπιτικό, είναι πάντα καλύτερο!

#tsoulotip: 1. Προσέχουμε την ποσότητα αλατιού που θα ρίξουμε, γιατί ο ταραμάς είναι αρκετά αλμυρός από μόνος του. 2. Όταν ρίχνουμε τους ταραμοκεφτέδες στην κατσαρόλα, είναι σημαντικό να προσέξουμε να μην κολλήσουν στον πάτο, οπότε τους σηκώνουμε πολύ προσεκτικά, με μία τρυπητή κουτάλα.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ταραμά, λευκό

350 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

¼ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

3 κλ. δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμό λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

Μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ψωμί και αρκετό νερό ώστε να το σκεπάσει. Το αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσει.

2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον ταραμά, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί ο ταραμάς.

3. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε πολύ καλά το ψωμί, το προσθέτουμε στο μπολ με τον ταραμά, μαζί με το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.

4. Έπειτα, ζυμώνουμε το μείγμα φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τυλίγουμε το μπολ με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

5. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα, το πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ.

6. Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί η το λάδι, προσθέτουμε τους ταραμοκεφτέδες και τηγανίζουμε, μέχρι να χρυσαφίσουν.

7. Μόλις τηγανιστούν, τους μεταφέρουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

8. Τέλος, σερβίρουμε τους ταραμοκεφτέδες ζεστούς πασπαλίζοντας με κρεμμύδι και μαϊντανό.


Ο Γιώργος Τσούλης έχει αναλάβει πολλές επιτυχημένες κουζίνες ελληνικών εστιατορίων και έχει μοιραστεί τις μαγειρικές του ικανότητες μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές σε Ελλάδα και Κύπρο. Με το μοναδικό του ταπεραμέντο και την αμεσότητα στην επικοινωνία, ο Chef Γιώργος Τσούλης έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού που τον ακολουθεί πιστά και εμπιστεύεται τις συνταγές του που ανανεώνονται καθημερινά στο giorgostsoulis.com και στα social media @giorgos_tsoulis, ενώ κάθε Παρασκευή στις τέσσερις το μεσημέρι μοιράζεται μαζί μας νέο video μαγειρικής #ΜηΜασάς μέσα από το YouTube κανάλι του @GiorgosTsoulis.

Πρόσφατα εγκαινιάστηκαν δύο νέα μαγειρικά hotspot στην πόλη που φέρουν την υπογραφή του Chef, το COOK by GiorgosTsoulis που βρίσκεται στα Μελίσσια και αποτελεί ωδή στην Ελληνική Μεσογειακή κουζίνα, ενώ παραθαλάσσια βρίσκεται το δεύτερο γαστρονομικό στέκι του, το Naval Seaside Gastrobar για fine dining και κορυφαίο brunch ακριβώς δίπλα στο νερό!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας επέλεξε τον Γιώργο Τσούλη να εκπροσωπεί την Ελλάδα στην εκστρατεία «Taste the Ocean» όπου μεγάλοι Chef της Ευρώπης μας παροτρύνουν να καταναλώνουμε βιώσιμα ψάρια και θαλασσινά.

Μετά την εκστρατεία “Taste the  Ocean”, η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεργάστηκε και πάλι μαζί του προσκαλώντας τον Chef ως ομιλητή στην Έναρξη της Διάσκεψης Υψηλού Ενδιαφέροντος για την Πράσινη Εβδομάδα 2021 της ΕΕ, τη μεγαλύτερη ετήσια ευρωπαϊκή εκδήλωση για την περιβαλλοντική πολιτική, που φέτος επικεντρώθηκε στη φιλοδοξία της ΕΕ για μηδενική ρύπανση. 

Τη χρονιά που πέρασε, ο οργανισμός Ambassadors of Taste for the Global Gastronomy® και Greek Taste Beyond Borders τίμησε τον Γιώργο Τσούλη με τα βραβεία Chef της Χρονιάς και Παγκόσμιος Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας, καθώς και με χρυσό μετάλλιο Quality & Taste από το estiatoria.gr.

Αυτό τον καιρό ο Chef παράγει καθημερινά, μαζί με την ομάδα του, νέες πεντανόστιμες συνταγές για το site και τα digital media του στο cooking studio #tsoulomageiremata στα Μελίσσια, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής.

Δείτε επίσης