Τεχνολογία-Tip: Πώς να απενεργοποιήσετε τα voice cookies για να μην σας… ακούει η Google

απο Cyclades Open

Συχνά ακούγεται σε συζητήσεις ανάμεσα σε παρέες πως το κινητό μας πλέον μπορεί να μας «ακούσει» και να αντιδράσει στα λεγόμενα μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν μας «ακούει» το κινητό μας αλλά η… Google.

Η Google έχει πρόσβαση στα ηχητικά δεδομένα και ιδίως σε συζητήσεις των χρηστών με τον ψηφιακό της βοηθό, το Google Assistant, ενώ χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα των χρηστών με στόχο την προβολή στοχευμένων διαφημίσεων.

Η εταιρεία έχει επισημαίνει πολλές φορές ότι δεν αξιοποιεί τα δεδομένα αυτά για διαφημιστικούς λόγους, αλλά για να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της. 

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Online Tech Tips», η Google ακούει διαρκώς, δεδομένου ότι το μικρόφωνο του κινητού είναι συνεχώς ανοικτό, προκειμένου να λειτουργούν οι υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας.

Πώς θα απενεργοποιήσετε τα voice cookies

Για να σταματήσει η Google να σας «ακούσει», αρχικά, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία της ηχογράφησης, μέσα από την ιστοσελίδα της ίδιας της Google.ίας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε στη συνέχεια είναι τα εξής:

  1. Είσοδος στον λογαριασμό της Google
  2. Κλικ στην επιλογή» Δεδομένα και απόρρητο» (Data & Privacy).
  3. Στην ενότητα «Ρυθμίσεις ιστορικού» (History Setings), κλικ στην επιλογή «Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών» (Web & App Activity).
  4. Δίπλα στη «Συμπερίληψη Δραστηριότητας φωνής και ήχου» (Include voice and audio activity), ο χρήστης μπορεί να δει  εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι επιλεγμένη ή όχι. Εάν θέλετε να την απενεργοποιήσετε, αυτό γίνεται με κλικ πάνω της. 

Πηγή: alfavita.gr

📸geralt/Pixabay

Δείτε επίσης