Τέλος στο lockdown για τις γάτες στη Γερμανία – Γιατί δεν τις άφηναν να βγουν έξω;

απο Cyclades Open

Σε lockdown βρίσκονται οι γάτες στο Walldorf της Γερμανίας καθώς οι αρχές απαγορεύουν στους ιδιοκτήτες τους να αφήνουν τα αιλουροειδή εκτός σπιτιών τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Έως 50.000€ πρόστιμο στους ιδιοκτήτες των παραβατικών γατών

Το μέτρο, η άρση του οποίου ανακοινώθηκε χθες (15/08), αποφασίστηκε τον περασμένο Μάιο και στόχο είχε την προστασία ενός απειλούμενου με εξαφάνιση πουλιού. Μέχρι χθες, οι γάτες επιτρεπόταν να βγουν έξω μόνο εφόσον ήταν δεμένες με λουρί μήκους έως δύο μέτρων. Εάν μία από τις γάτες δραπέτευε, την περίοδο ισχύος των μέτρων, οι ιδιοκτήτες της ήταν υποχρεωμένοι να καλέσουν  μια ειδική τηλεφωνική γραμμή και στη συνέχεια να βρουν και να περιορίσουν το παραβατικό τετράποδο. Οποιαδήποτε παράβαση θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου ενώ, σε περίπτωση τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου των προστατευόμενων πτηνών, το πρόστιμο μπορούσε να φτάσει έως και 50.000

Το προστατευόμενο πτηνό δεν είναι άλλο από το τοπικό είδος κορυδαλλού, το οποίο κινδυνεύει με αφανισμό, ειδικά στο κρατίδιο της Βάδης – Βυτεμβέργης. Στην ίδια την πόλη του Walldorf, όπου επιβλήθηκε το lockdown, είχαν απομείνει μόλις τρία ζευγάρια κορυδαλλών προς αναπαραγωγή, σύμφωνα με τις αρχές. Μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων της Γερμανίας, πάντως, διαμαρτυρήθηκαν έντονα απέναντι στους περιορισμούς, ισχυριζόμενα ότι θα βλάψουν την ευημερία των γατών, τονίζοντας, παράλληλα, ότι υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την προστασία και την αναπαραγωγή των πουλιών. 

Το μέτρο του lockdown αίρεται δύο εβδομάδες νωρίτερα από τις αρχικές ανακοινώσεις, ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό είχε όντως αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή των κορυδαλλών. Σε κάθε περίπτωση, τα πουλιά που εκκολάφθηκαν την άνοιξη θεωρούνται πλέον επαρκώς ανεπτυγμένα και λιγότερο ευάλωτα σε επιθέσεις.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

📸Koen Eijkelenboom/Unsplash

Δείτε επίσης