«Τέσσερα διά Τέσσερα [4:4]», του Arne Dahl

Βιβλιολάτρες-Βιβλιοφάγοι διαβάζουν, παρουσιάζουν και σχολιάζουν…

απο Cyclades Open

Παρουσίαση

Η τέταρτη περιπέτεια των Μπέργερ και Μπλουμ

Έξι μήνες μετά τα γεγονότα του «Πέντε συν τρία» ο Σαµ Μπέργερ είναι ολομόναχος. Έχει χάσει το «σταθερό σημείο του περιστρεφόμενου κόσμου» – τους δίδυμους γιους του και τη Μόλι που είναι έγκυος µάλλον στο παιδί του.

Μετά από παρότρυνση της Ντεζιρέ Ρούσενκβιστ θα επισκεφτεί µια ψυχοθεραπεύτρια που ειδικεύεται στη θεραπεία θυμάτων εγκληματικών ενεργειών. Όταν µία από τις ασθενείς της απαχθεί από αγνώστους θα ζητήσει από τον Σαµ, ο οποίος πλέον εργάζεται ως ιδιωτικός ερευνητής, να αναλάβει την υπόθεση.

Όσο προχωράει την έρευνά του τόσο πιο βαθιά βυθίζεται σε µια σκοτεινή ιστορία που φτάνει δεκατέσσερα χρόνια πριν – όταν η Μόλι Μπλουµ ήταν ακόμη µια μυστική αστυνομικός που είχε παρεισφρήσει σε ένα παρακλάδι της ρωσικής µαφίας. Τώρα πια δεν είναι µόνο η αγνοούμενη γυναίκα που κινδυνεύει, αλλά και η ίδια η Μόλι.

Πόσο ακριβό είναι το τίμημα της ελευθερίας;

Συγγραφέας: Dahl, Arne
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2021
ISBN: 9786180326703
ΣΕΛ.: 512
Σχήμα: 21 x 14
Μετάφραση: Κονδύλης, Γρηγόρης

Το βιβλίο το διάβασε η Βίκυ Χατζηκομίτσα

Μόλις τελείωσα το τέταρτο βιβλίο της σειράς των αριθμητικών πράξεων και για μια ακόμα φορά ο αγαπημένος μου/μας Νταλ δεν με απογοήτευσε.

Ένα κλασσικό  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, αστυνομικό βιβλίο που μέχρι τη μέση πάει πιο ήρεμα, προχωρά βήμα-βήμα τις εξελίξεις και κάποια στιγμή έρχεται μια σημαντική ανατροπή και η πλοκή επιταχύνεται, όπως και οι εξελίξεις, και η δράση  και μας πάει…τρέχοντας ως το τέλος όπου βέβαια και όπως συνηθίζει όταν υπάρχει συνέχεια, μας αφήνει άναυδους.

Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται ανεξάρτητα από τα τρία προηγούμενα και το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο να το διαβάσουν και φίλοι …μη Νταλικοί, γιατί έχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ πλοκή, δε μπερδεύει (όπως το 6×2 που μου είχε…στραμπουλήξει τον εγκέφαλο), δε πλατειάζει όπως σε παλαιότερα βιβλία, γενικά δεν κουράζει καθόλου και φεύγει…νεράκι με μια ιστορία, καθαρά αστυνομική.

Το συστήνω στους πάντες!

Εννοείται ότι περιμένω τη συνέχεια, σε…αναμμένα κάρβουνα!

Δείτε επίσης