Τι ζητούσαν οι πυροσβέστες όταν τους έδερνε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

απο Cyclades Open

Ένα δημοσίευμα του Infowar έρχεται να μας υπενθυμίσει τι ζητούσαν οι Πυροσβέστες όταν διαδήλωναν τον Νοέμβριο του 2021 και η Αστυνομία απαντούσε στην ειρηνική διαδήλωση με αύρες και χημικά.

Το κράτος εύκολα ονομάζει “ήρωες” εκείνους που θα πέσουν στη φωτιά για μας, εκείνους που θα μείνουν άγρυπνοι βάρδιες ατέλειωτες στα νοσοκομεία, εκείνους που θα ψάχνουν που να μείνουν στα νησιά για να διδάξουν τα παιδιά μας κ.ο.κ.

Καθώς φαίνεται ο χαρακτηρισμός αυτός είναι αρκετός για ν’ απαλλάξει το κράτος από τις υποχρεώσεις του απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους ακόμα και στα πιο βασικά τους αιτήματα.

Όταν συμβεί να ζητήσουν τα αυτονόητα, αυτομάτως από ήρωες γίνονται χαραμοφάηδες, συνδικαλιστές, τεμπέληδες που κάθονται, οι οποίοι έχουν απαιτήσεις, ενώ θα έπρεπε να τους αρκεί για να ζήσουν και να επιτελέσουν το λειτούργημά του μόνο το “ήρωες”.

Το χειρότερο όμως δεν είναι που ένα κράτος συμπεριφέρεται έτσι. Ειδικά στη χώρα μας αυτό είναι αναμενόμενο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το κράτος απαλλάσσεται της ευθύνης που έχει απέναντι στους πολίτες και στους λειτουργούς. Είναι που την άποψη αυτή συμμερίζεται και μερίδα πολιτών αναλόγως με το που προσανατολίζονται κομματικά. Μέχρι να τους καεί το σπίτι, να χρειαστούν γιατρό και νοσοκομείο, δάσκαλο για τα παιδιά τους κ.ο.κ. και ν’ αναρωτηθούν “Πού είναι το κράτος”.

Είναι στα καμένα και φωτογραφίζεται χαμογελώντας μπροστά στην καταστροφή. Δεν το νοιάζει να μορφωθείς κι αν η υγεία σου κινδυνεύσει, ούτε πόσο θα πληρωθείς για τη δουλειά που προσφέρεις κι αν έχεις ποιότητα ζωής. Αν δεν ενεργοποιηθεί η ίδια η κοινωνία από τα κάτω, αν δεν αντιδράσει, καμία αλλαγή δεν μπορεί να επιβληθεί προς τα πάνω.

Cyclades Open

Διαβάστε το άρθρο του Infowar που δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2022

Με αφορμή το πρώιμο ξεκίνημα της περιόδου των πυρκαγιών θυμόμαστε τα αιτήματα που είχε καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε τα ΜΑΤ να τους αντιμετωπίσουν με χημικά και αντλίες νερού το Νοέμβριο του 2021.

Οι πυροσβέστες ζητούσαν:

-Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

-Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

-Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

-Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

-Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

-Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

Πηγή: Info-war.gr

Φωτογραφία: Ημεροδρόμος

Δείτε επίσης