Τηλεργασία: Ο εργοδότης εξοικονομεί 11.000 δολάρια ετησίως για κάθε άτομο που εργάζεται εξ αποστάσεως

απο Cyclades Open

Κερδισμένες είναι οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να έχουν εργαζόμενους σε τηλεργασία, σύμφωνα με έρευνα της Global Workplace Analytics. Καθώς το υβριδικό μοντέλο εργασίας έχει καθιερωθεί ως κανόνας για την επαγγελματική ζωή, μια πτυχή που μερικές φορές θεωρείται δεδομένη είναι η τεχνολογία που το καθιστά δυνατό. Ενώ το Zoom και το Teams ήταν οι κυρίαρχες πλατφόρμες καθώς οι εταιρείες στράφηκαν στην τηλεργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η νέα πραγματικότητα έχει δημιουργήσει μια εντελώς νέα γενιά τεχνολογίας που φέρνει κοντά τους εργαζόμενους που δουλεύουν εξ αποστάσεως

Γιατί χρειαζόμαστε καλύτερη τεχνολογία

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την υβριδική εργασία. Έρευνα της Global Workplace Analytics, που συζητήθηκε στη μελέτη CFO του 2022 της IWG, δείχνει ότι ένας τυπικός εργοδότης μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 11.000 δολάρια ετησίως για κάθε άτομο που εργάζεται εξ αποστάσεως το μισό χρόνο. 

Καθώς οι επιχειρήσεις θεσπίζουν μακροπρόθεσμες υβριδικές εργασιακές πολιτικές, η τεχνολογία είναι το κλειδί για τη διατήρηση των εργαζομένων με κίνητρα, την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον. 

Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 93% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι οι οργανισμοί τους θα μπορούσαν να βελτιώσουν την εμπειρία στο γραφείο. Η έρευνα, όπως τονίστηκε στο Harvard Business Review, ανέδειξε ότι ακόμη και με τα οφέλη της υβριδικής εργασίας, όπως η αυξημένη παραγωγικότητα και η ευελιξία, το 35% των υβριδικών εργαζομένων αγωνίζονται προκειμένου να παραμείνουν συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους τους ενώ το 29% εξ αυτών αναφέρει ότι χρειάζονται σε πολλές περιπτώσεις μέρες προκειμένου να λάβουν σημαντικές πληροφορίες ώστε να προχωρήσουν με την δουλειά τους. 

Διαβάστε τη συνέχεια στην imerisia.gr

📸Pavlofox/Pixabay

Δείτε επίσης