Τίνος είσαι συ;

Χαρίλαος Ρούσσος

απο Cyclades Open

-Γατάκια.. παντού γατάκια που νιαουρίζουν, χνιαχνιαρίζουν, χοροπηδάνε, κατρακυλάνε, γάτες τα κουβαλάνε πέρα δώθε και η ξινή κάνει τον διαιτητή. Και μάλιστα τον αυτόκλητο.

Εγω πάω στις πισίνες και βρίσκω την ησυχία μου. Κάθε μέρα καινούργιο ρεκόρ για το βιβλίο Γκρίνιες.

Μεγάλος μπελάς τα γατοπιτσίρικα.

Έρχονται εκεί που κάθομαι και μου τραβάνε την ουρά , ησυχία δεν βρίσκω ο γάτης. Άσε που χάνονται μεσα στα χόρτα κι εκεί που κοιμάμαι κι ονειρεύομαι ακούω ξαφνικά «Γεια θαθ κύλιε Χαλίλαε, μήπωθ είδατε τη μαμά μου; Νομίδω πωθ χάθηκα».

Άντε να βγάλω άκρη ποιας γάτας είναι ποιο γατί για να βοηθήσω.

Ευτυχώς έρχεται η ξινή και ξεκινάει τις διανομές.

-Εν τω μεταξύ ντόρος μεγάλος και αχός έχει σηκωθεί που δεν βρίσκουν λέει οι επιχειρήσεις εργαζόμενους να δουλέψουν στον τουρισμό.

Είναι λέει τεμπέληδες οι εργαζόμενοι και δεν θέλουν να δουλεύουν υπερμωρίες απλήρωτοι. Ούτε να δουλεύουν 12 ώρες και να πληρώνονται για οκτώ θέλουν, ούτε να παίρνουν ένσημα μισά θέλουν, ούτε να μένουν σε αποθήκες παριστάνοντας τις σαρδέλες στον τενεκέ, ο ένας πάνω στον άλλο θέλουν, ούτε να τους βρίζουν θέλουν.

Παράλογα πράγματα.

Πολύ ευαίσθητοι έχουν γίνει αυτοί οι εργαζόμενοι που δεν τα θέλουν όλα αυτά και πολύ τεμπέληδες.

Δεν ξέρω αν δοκίμασαν να τους πληρώσουν κανονικά, μήπως και λυνόταν το πρόβλημα και τελικά ήθελαν. Αλλά θα μου πεις αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες, μ’ αυτά θα ασχολούνται οι δουλευταράδες;

Πάντως έχω μια πρόταση να κάνω, γιατί είμαι πολύ φιλοσοφημένος γάτης. Να δουλέψουν τις επιχειρήσεις τους μόνοι τους, με την οικογένειά τους. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον και επιπλέον θα συσφιχθούν και οι σχέσεις μεταξύ των μελών.

Όλα εγώ πιά;

-Σε άλλα νέα η ξινή σέρνεται περισσότερο κι από το διαδίκτυο στο νησί. Νομίζω πως η λύση είναι να την στείλουμε για ανακύκλωση. Όχι να την πετάξουμε ακριβώς, γιατί ο ρυπαίνων πληρώνει.

Θα ακολουθήσω το σύστημα των τρομάτων. Θα κάνω ένα συνέδριο, θα ψηφίσω και θα την ανακυκλώσω. Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αλλά όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι και δήθεν ανανεωμένοι.

Επίσης θα μπορούσα να της κανονίσω και μια συνάντηση με τον πρωθυποκούλη σας,  για πιο ριζική λύση, αλλά βαριέμαι τις δημόσιες σχέσεις. Πάντως είναι αποτελεσματικός.

Μπαμ και κάτω.

Και πολύ δραστήριος.

Την Δευτέρα θα συναντηθεί μ’ έναν παππού, έναν Φραϊντεν, Μάϊντεν, θα σας γελάσω. Και την Τρίτη θα μιλήσει στο Κοντέσο.

 Θα δείξει.

-Σε πιο διαστημικά νέα αγρότες καλλιέργησαν φυτά στη σελήνη, στον Άρη βρήκανε μια πόρτα σε κάτι βράχια και η μαύρη τρύπα του γαλαξία σας φωτογραφήθηκε την ώρα που καταβρόχθιζε κάτι άστρα.

Είμαι σίγουρος πως στο κέντρο του γαλαξία βρίσκεται ένα κηπουργείο Οικονομικών με Έλληνα κηπουργό. Μόνο αυτός ο συνδυασμός διαθέτει την τεχνογνωσία καταβροχθισμού μισθών, άρα…

Βέβαια ποτέ δεν έχει φωτογραφηθεί κηπουργείο την ώρα που κατασπαράζει μισθούς και συντάξεις, αλλά βλέπουμε μετα τα …πτώματα και καταλαβαίνουμε.

Την ίδια ώρα που η τεχνογνωσία πολιτικής διαχείρισης έχει φτάσει στο κέντρο του γαλαξία σας, στη Νάξο (είπε Νάξο; είπε Νάξο; ) σας αλλάζουν τα φώτα με τεχνογνωσία από τον πλανήτη Yolo.

Έτσι μπορεί ένα φως να φωτίζει μια πέργκολα από πάνω, αντί να φέγγει κάτω στο δρόμο ο καθαρισμός μιας παραλίας να σημαίνει την ισοπέδωσή της, να αναμένονται εκδηλώσεις που κανείς ακόμα δεν ξέρει ακριβώς πότε και πως θα γίνουν, να συνεχίζονται με τηλεδιάσκεψη τα συμβούλια, να φυτρώνουν κολωνάκια ακόμα και στο γραφείο σας και άλλα τέτοια προηγμένα έργα.

Αλλά είστε τόσο πίσω αναπτυξιακά που δεν καταλαβαίνετε από πρόοδο και εξέλιξη.

Γενικά ως ανθρωπότητα εφαρμόζετε μια αναπτυξιακή τεχνική που κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Εκτός απ’ τον ίδιο τον πλανήτη, που έχει αρχίσει να σας εξαφανίζει προοδευτικά με τον τρόπο του, επειδή είστε γομάρια.

-Από Δευτέρα να είστε αισιόδοξοι. Ακριβαίνει κι άλλο η βενζίνη. Αν δεν φτάσει στα νησιά 3 ευρώ το λίτρο, εμένα να μη με λένε Χαρίλαο. Πάντως σύμφωνα με τον πρωθυποκούλη οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού είναι υποφερτοί με τόσα μέτρα που πήραν κι ένα κηφυπουργός κάποιος  Χαχαχανάσης είπε πως με τα μέτρα καταργήθηκε η ρήτρα!

Κάπως έτσι εξηγείται η συμπεριφορά της ξινής χτες.

Έλυσε τα μαλλιά της που τα είχε κάνει κοτσύφες κι άρχισε να τρέχει στους αγρούς και στ’ αμπέλια μαζεύοντας αμπελόφυλλα. Τέρμα ανέμελη κι ευτυχισμένη!

Ωραίοι τύποι όλοι αυτοί. Να κρατήσουμε μαγιά, να μην εκλείψουν ως κηπουργικό είδος.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί…αλλά αυτοί που βρίσκουν και τα κάνουν. Κι αυτοί που ελπίζουν πως θα τη βολέψουν.

Αλλά έχει ο καιρός νιαουρίσματα…πάντα είχε.

-Χρρρμμφφφ…νομίζω ήρθε η ώρα ν’ αλλάξω πλευρό.

Τουλάχιστον όταν εγώ αλλάζω πλευρό είναι ακίνδυνο. Όταν αλλάζετε εσείς, όλο και κάποια καταστροφή γίνεται στο τέλος. Και δυστυχώς αλλάζετε συχνά.

Θνιχτίρ…

Κοτλέ διαγωνίως.

Δείτε επίσης