Τήνος: Φωτοβολταϊκά στα νησιά μας – Ενημέρωση σχετικά με την συνεδρίαση του παραρτήματος της ΠΕΔ

απο Cyclades Open

Την ανησυχία του για όσα προγραμματίζονται για το νησί της Τήνου και για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων όσον αφορά σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάνελ εκφράζει το “Κοινό Τηνίων” και ο δημοτικός σύμβουλος της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Πέτρος Κουσουνάδης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου πρόσφατα έλαβε χώρα συνεδρίαση του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου όπου και συμμετείχατε. Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης, ήταν η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα νησιά μας.

“Γνωρίζουμε πολύ καλά” σημειώνει ο Π. Κουσουνάδης “πως οποιαδήποτε εγκατάσταση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και από ανανεώσιμες πηγές, έχει σημαντικές και πολλές φορές μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον, στο τοπίο και στην οικονομία του νησιού. Επιπλέον έχει γίνει κατανοητό ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, δεν έχει μειώσει και δεν πρόκειται να μειώσει το κόστος του ρεύματος στα νοικοκυριά, αντιθέτως η συνολική ενεργειακή πολιτική της χώρας οδηγεί σε υπέρογκους λογαριασμούς” αναφέρει μεταξύ άλλων και ζητά ενημέρωση των δημοτών της Τήνου από την δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

📸Zbynek Burival/Unsplash

Δείτε επίσης