Τήνος-«Το Μπατίκι»: Εκπαιδευτικός Περίπατος μελών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Τήνου στο μονοπάτι Εξώμβουργο-Κουμάρος-Βωλάξ

απο Cyclades Open

Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικός περίπατος ομάδας μαθητών και μαθητριών της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Τήνου στο μονοπάτι Εξώμβουργο-Κουμάρος-Βωλάξ, στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Προοπτικές Βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης» και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CONNECT.

Σκοπός της δράσης ήταν η βιωματική προσέγγιση της σχέσης κοινωνίας-οικονομίας-πολιτισμού-περιβάλλοντος και η αναγνώριση φυσικών και πολιτισμικών πόρων στο πεδίο. H ΚΟΙΝΣΕΠ «ΤΟ ΜΠΑΤΙΚΙ», σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του προγράμματος κο Παυλή Ευάγγελο συνέβαλλε ώστε οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στη δράση, να προσεγγίσουν βιωματικά τη σχέση κοινωνίας-οικονομίας-πολιτισμού-περιβάλλοντος και την αναγνώριση φυσικών και πολιτισμικών πόρων στο πεδίο.

Η αναγνώριση, προστασία και ενίσχυση της αξίας των τοπικών φυσικών και πολιτισμικών κοινών πόρων, η ενδυνάμωση της συμμετοχικότητας και της αίσθησης της Κοινότητας αποτελούν βασικά ζητούμενα βιώσιμης ανάπτυξης, τα οποία πρέπει να μεταφέρουμε στις επόμενες γενεές.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΤΟ ΜΠΑΤΙΚΙ», πρωτοπόρος σε δράσεις που προωθούν τη βιωσιμότητα και την αειφορία του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις τους, παρίσταται ενεργά και συνεργάζεται με όλους τους φορείς που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δείτε επίσης