Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων: ένα παιδικό εργαστήριο με θέμα την απώλεια 

απο Cyclades Open

Τι χάνω; Τι έχασα; Τι θα χάσω; Πώς το βρίσκω;
Τι σημαίνει είμαι μόνη/ος μου;
Τι σημαίνει δεν είμαι μόνη/ος μου;

Είναι κάποια από τα ερωτήματα που εξερευνούμε σε αυτό το εργαστήριο.

“Το ταξίδι των χαμένων πραγμάτων” είναι ένα διαδραστικό εργαστήριο με έντονα στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού για ηλικίες 8-12 ετών. Με εργαλείο την κίνηση και την συνειρμική σκέψη, καλούμε τα παιδιά να εξερευνήσουμε μαζί την έννοια της απώλειας (πραγμάτων, αγαπημένων προσώπων και χρόνου), πάντα μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία. Σας προσκαλούμε να παίξουμε, να χορέψουμε, να εμπνευστείτε και να (μας) εμπνεύσετε.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός χορευτικού έργου για παιδιά, που συνδημιουργείται από την Ισμήνη Slijper, την Αγγελική Σακελλαρίου και τη Μυρσίνη Τζαβάρα, και χρησιμεύει ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία ενός έργου που θα παρουσιαστεί σε σχολεία, πολιτιστικά κέντρα και φεστιβάλ κατά τη διάρκεια του 2024. Συνεργαζόμενες στενά με την ομάδα-στόχο μας (παιδιά 8-12 ετών), ελπίζουμε να αποκτήσουμε μια πληρέστερη κατανόηση της πολυσήμαντης έννοιας της απώλειας μέσα από την οπτική ενός παιδιού.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 17:30-20:30

Διάρκεια: +/- 3 ώρες

Ελεύθερη Συμμετοχή

Δηλώσεις συμμετοχής: έως το Σάββατο 7 Οκτωβρίου

Δευτέρα – Πέμπτη: 16:00 – 21:00, Παρασκευή: 17:00 – 21:00 και Σάββατο: 10:00 – 13:00, τηλέφωνο 2281080690, E-mail: akropoditidancecentre@gmail.com

ΙΣΜΗΝΗ ΣΛΕΪΠΕΡ

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Άμστερνταμ (1999), η Ισμήνη Σλεΐπερ ξεκίνησε να χορεύει σε ηλικία 8 ετών. Αργότερα σπούδασε σύγχρονο χορό στο Βασιλικό Ωδείο της Αμβέρσας, από το οποίο αποφοίτησε το 2020. Μαζί με τους συμφοιτητές της ίδρυσε το SIDEWARDS (www.sidewards.be), μία συλλογικότητα που δημιουργεί και υποστηρίζει παραγωγές χορού και διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο του SIDEWARDS, η Ισμήνη συνδημιούργησε την παράσταση χορού “If you want, maybe not” (2021) και διοργάνωσε το φεστιβάλ «FountainFest: The Festival of Femxle Pleasure» (2022). Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια χορού στη γενέτειρά της, το Άμστερνταμ, στο Het Amsterdams Lyceum (2021-2022). Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών βρίσκεται στην Αθήνα, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με την ομάδα χορού Artogether, μια ομάδα χορού για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, ενώ παράλληλα συν-δημιούργησε δύο δικά της performance projects: “The Sisters Project” και “Co-habitance”

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο μικρό νησί της Σύρου, η Αγγελική Σακελλαρίου χορεύει από την ηλικία των 10 ετών. Ξεκίνησε με τον παραδοσιακό ελληνικό χορό και έκανε 6 χρόνια ρυθμική γυμναστική. Είναι μαθήτρια στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί από το 2013 και έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις και μαθήματα χορού (μπαλέτο, σύγχρονος χορός, τζαζ, κλπ.). Είναι εργοθεραπεύτρια (απόφοιτος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής) και τα τελευταία 3 χρόνια είναι μέλος της ομάδας Artogether στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά (χορευτικά) εργαστήρια και αγαπά τον αυτοσχεδιασμό και την αυθεντική κίνηση.

Σχεδιάζει να κάνει μεταπτυχιακό στη χοροθεραπεία.

ΜΥΡΣΙΝΗ ΤΖΑΒΑΡΑ

Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Σύρο (2001), η Μυρσίνη Τζαβάρα ξεκίνησε να χορεύει στο Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί σε ηλικία 8 ετών. Από το 2019 σπουδάζει Συντήρηση Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης στην Αθήνα, όπου επίσης παρακολουθεί διάφορα μαθήματα σύγχρονου χορού με διάφορους δασκάλους.


Ηρώων Πολυτεχνείου 84, 
Ερμούπολη – Σύρος

Επικοινωνία:         
Τηλέφωνα:  22810-80690, 6973-792685 
E-mail: akropoditidancecentre@gmail.com
akropoditi.com/dancecentre

Δείτε επίσης