Το Θέατρο Χαλκίδας τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη – «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» στο Κόκκινο Σπίτι

απο Cyclades Open

Το Θέατρο Χαλκίδας  παρουσιάζει το αριστούργημά του Ιάκωβου Καμπανέλλη«Ο Δρόμος Περνά από Μέσα», στο εμβληματικό Κόκκινο Σπίτι, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού.

Έργο γραμμένο το 1991, παραμένει πάντα επίκαιρο και ζωντανό, καθώς, με φόντο ένα παλιό αρχοντικό, αποτυπώνει τη σύγκρουση της παλιάς γενιάς με τη νεότερη, τη σύγκρουση των αξιών και των αρχών του παρελθόντος με αυτές του παρόντος, τις αδυναμίες, τα πάθη και τους έρωτες των ανθρώπων, που μπορούν να αποβούν μοιραίοι για τις ζωές και τις σχέσεις τους.

Ένα έργο με ήρωες «ανθρώπινους» που πάσχουν, μισούν, τσακώνονται, συγχωρούν, διεκδικούν, ερωτεύονται.

Σε ένα αρχοντικό υπό κατάρρευση εξελίσσεται η ιστορία της οικογένειας Ποριώτη. Ο Φάνης Ποριώτης, γέννημα θρέμμα της ξεπεσμένης αστικής τάξης, γαντζωμένος στο παρελθόν και προσκολλημένος στις μνήμες μιας άλλης εποχής, παλεύει να κρατήσει ζωντανό το σπίτι, βρίσκοντας φαινομενικά το σύμμαχό του στο πρόσωπο του Χάρη Αντωνάκου και της Λίτσας, της γυναίκας του.

Ο Αντωνάκος είναι ο τύπος του λαϊκού αυτοδημιούργητου νεοέλληνα, που διεκδικεί όσα πιστεύει ότι του ανήκουν και, προκειμένου να ανέβει κοινωνικό στάτους, ανάγει τα πάντα, ανθρώπους – μνήμες, σε εμπορεύσιμα είδη. Στον αντίθετο πόλο του άξονα στέκεται ο ανιψιός του Φάνη Ποριώτη, Ανδρέας, μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας, για τον οποίο οι αναμνήσεις είναι βασανιστικές, ο αφανισμός του σπιτιού μονόδρομος και το μερίδιο του μια ευκαιρία, για να αποκατασταθεί οικονομικά. «Φύλακας» του σπιτιού, που έχει γίνει ένα με αυτό και τις αναμνήσεις του, καθώς και του ίδιου του Φάνη Ποριώτη, η Γλυκερία, η οικονόμος του. 

Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη ανάμεσα σε έναν εύθραυστο κόσμο που φεύγει και σε έναν άλλο που έρχεται αδίστακτος και ισοπεδωτικός.

Βάσια Σκούρα Σκηνοθέτης – Ηθοποιός

Σκηνοθεσία: Βάσια Σκούρα
Σκηνογραφική – Ενδυματολογική επιμέλεια: Σωτήρης Μουσελίμης
Επιμέλεια μουσικής – Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρία Βαρδάκα, Κώστας Ντεγιάννης
Γραφιστική επιμέλεια: Αντώνης Παναγιωτόπουλος – Πιπεριάν
Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Λιβανίου

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Φάνης Ποριώτης: Κώστας Καλόγηρος
Χάρης Αντωνάκος: Παναγιώτης Τζαφέρης
Λίτσα Αντωνάκου: Κωνσταντίνα Κόλλια
Γλυκερία: Βούλα Κοκονού
Αντρέας Ποριώτης: Σωτήρης Μουσελίμης

Φέτος τιμούμε έναν μεγάλο θεατρικό συγγραφέα, έναν συγγραφέα που έζησε τη φρίκη του πολέμου, έναν συγγραφέα που γύρισε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν και μας άφησε μια σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Πρόκειται για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, που με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2022 ως «Έτος Καμπανέλλη».

Οι άνθρωποι του Θεάτρου Χαλκίδας είμαστε χαρούμενες/οι και υπερήφανες/οι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε αυτόν τον «δρόμο» και σήμερα να σας τον παρουσιάζουμε στο εμβληματικό Κόκκινο Σπίτι την παράσταση «Ο δρόμος περνά από μέσα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη σας!

Για το Δ.Σ. του Θεάτρου Χαλκίδας

Η Πρόεδρος 
Ζωή Λιβανίου

Παραστάσεις

  • Δευτέρα 28/03  
  • Παρασκευή 01/04  
  • Σάββατο 02/04
  • Κυριακή 03/04
  • Δευτέρα 04/04

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 7 ευρώ, 5 ευρώ (μαθητικό, φοιτητικό, ΑμεΑ, άνω των 65)

Ο χώρος της παράστασης λειτουργεί ως αμιγής χώρος για πλήρως εμβολιασμένους, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας covid-19. 

Δείτε επίσης