Το θέμα των παρακολουθήσεων στη Βουλή-Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση

απο Cyclades Open

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το θέμα των παρακολουθήσεων και σήμερα θα υπάρξει μονομαχία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση. Για «σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι» έκανε χθες λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενώ σφοδρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκεί η αντιπολίτευση.

Στη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που θα τεθούν από την πλευρά της αντιπολίτευσης: γιατί αποφασίστηκε παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί ή δημοσιογράφοι, και τι γίνεται με το κακόβουλο λογισμικό predator.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην πολιτική σκηνή είναι πως χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως «είναι πασιφανές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός κινούμενος από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία. Ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού της. Το σχέδιό τους όμως απέτυχε».

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για να μάθει τι πραγματικά συνέβη, για να δει τη σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης του κ. Ανδρουλάκη οφείλει πρώτα και πάνω από όλα να θωρακίσει και να περιφρουρήσει τις διαδικασίες και τους θεσμούς». Για να προσθέσει: «Όσοι δεν το πράξουν, προφανώς δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια και τους θεσμούς» και να σημειώσει πως «η κυβέρνηση, με αίσθημα ευθύνης, είναι αποφασισμένη να αντισταθεί και να ματαιώσει τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι».  

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε πως «στην αρχή διέρρεαν ότι παρακολουθούσαν πολιτικό αρχηγό για σχέσεις του με την Κίνα. Μετά, ότι το ζήτησαν οι υπηρεσίες της Αρμενίας και της Ουκρανίας, για να διαψευστούν κατηγορηματικά και να το μαζέψουν άρον άρον. Και τώρα ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη μάς ενημέρωσε ότι υπάρχει σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας και απειλής του πολιτεύματος, την ίδια ώρα που κυβερνητικές πηγές διαρρέουν επίσημα στο ρεπορτάζ των Financial Times πως πίσω από όλα βρίσκεται η Ρωσία». Και προσέθεσε πως «οι γελοίες δικαιολογίες του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του θα ήταν για γέλια, εάν δεν ήταν πραγματικά για κλάματα».

Σημειώνεται πως χθες οι Financial Times είχαν ρεπορτάζ με τίτλο «Greek wiretap cases turn up heat on Mitsotakis» (Οι ελληνικές υποθέσεις παρακολουθήσεων εντείνουν την πίεση στον Μητσοτάκη).

Πηγή:naftemporiki.gr

Δείτε επίσης