Το ξενοδοχείο που οι επισκέπτες κοιμούνται σε δύο χώρες… ταυτόχρονα!

απο Cyclades Open

Ένα παράξενο ξενοδοχείο βρίσκεται στα σύνορα Γαλλίας – Ελβετίας δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη του να μπορεί να κοιμηθεί σε κρεβάτι που από τη μία πλευρά βρίσκεται στη Γαλλία και από την άλλη βρίσκεται στην Ελβετία. Πέρα από τα δωμάτια που διαχωρίζονται από τα «αόρατα» σύνορα υπάρχουν και κάποια τα οποία βρίσκονται αποκλειστικά στη μία ή την άλλη χώρα. 

Τρελαίνονται οι τουρίστες

Ο λόγος για το L’ Arbezie το οποίο βρίσκεται στο μικροσκοπικό χωρίο La Cure στην κορυφή των βουνών Jura, τα οποία αποτελούν φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελβετία.

Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί χάρη στη συνθήκη του Dappes του 1862, με την οποία η Γαλλία και η Ελβετία συμφώνησαν σε μια μικρή εδαφική ανταλλαγή, προκειμένου να επιτραπεί ο πλήρης γαλλικός έλεγχος ενός κοντινού στρατηγικού δρόμου.

Η συνθήκη προέβλεπε ότι όλα τα κτίρια κατά μήκος των συνόρων θα παρέμεναν στη θέση τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ένας τοπικός επιχειρηματίας για να ανοίξει ένα κατάστημα και ένα μπαρ, προκειμένου να επωφεληθεί από το διασυνοριακό εμπόριο. Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1921.

Ως αποτέλεσμα περίπου το μισό ξενοδοχείο βρίσκεται στη Γαλλία και το άλλο μισό στην Ελβετία, με τα σύνορα να διχοτομούν το εστιατόριο και αρκετά από τα δωμάτια

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η προοπτική του να μην ξέρεις σε ποια χώρα θα σε βάλουν να κοιμηθείς, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις στη ρεσεψιόν, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών τουριστών.

Πληροφορίες από το ΕΘΝΟΣ

📸Wikimedia Commons

Δείτε επίσης