Με το zoosos.gr: Με τη μέθοδο του SLAPP το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο επιχειρεί να φιμώσει όσους καταγγέλλουν τις παρανομίες που διαπράττει

Πέτρος Κατσάκος

απο Cyclades Open

Με την άθλια μέθοδο του SLAPP το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο επιχειρεί να φιμώσει όσους καταγγέλλουν την ανηθικότητα των αναχρονιστικών τόπων φυλάκισης και εμπορικής εκμετάλλευσης ζώων. Με την τακτική των απειλητικών εξώδικων η εμπορική φυλακή με την επωνυμία Αττικό Ζωολογικό Πάρκο επιχειρεί τη φίμωση μιας από τις σημαντικότερες φιλοζωικές ιστοσελίδες, όπου, πλην όλων των περιστατικών κακοποίησης ζώων, συστηματικά καταγράφονται τα τελευταία χρόνια τα έργα και οι ημέρες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που έρχεται τώρα και ζητά από τη διαχειρίστρια της ιστοσελίδας, τη συνάδελφο Ελένη Ηλιοπούλου, να διαγράψει όλα τα άρθρα της που το αφορούν.

Με εξώδικο ζητά να σταματήσουν η δημοσιογραφική κάλυψη και η αποκάλυψη όλων των παρανομιών που διαπράττει η συγκεκριμένη επιχείρηση με τις συνεχιζόμενες παραστάσεις και τους συχνούς θανάτους δελφινιών, τη διαφυγή πουλιών και ζώων, καθώς και με τις θανατώσεις άγριων ζώων (δύο τζάγκουαρ, ένας χιμπατζής,) που διαφεύγουν από τη φυλάκιση στην οποία τα υποβάλλει με σκοπό το κέρδος. Μόνο που οι απειλές και ο εκφοβισμός της φυλακής των ζώων, που εσχάτως έσπευσε να διαφημίσει και ο υπουργός Ανάπτυξης, δεν θα περάσουν. Και δεν θα περάσουν όσο ένα ενεργό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας θα συνεχίσει να διαμαρτύρεται και να πιέζει μέχρι το οριστικό κλείσιμο της φυλακής των Σπάτων.

Οι απειλές τους θα πέσουν στο κενό γιατί υπάρχει αυτός ο κόσμος ο οποίος ζητά να ενημερώνεται από ΜΜΕ που δεν χρηματίζονται από τους εμπόρους της εκμετάλλευσης των ζώων και στηρίζει το zoosos.gr, την Ελένη, αλλά και όσους διεκδικούν να μετατραπεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε καταφύγιο για αποθεραπεία και επανένταξη ζώων που ανήκουν στην ελληνική πανίδα, και τα υπόλοιπα άγρια ζώα, όπως και τα δελφίνια που ζουν εκεί, να μεταφερθούν σε κατάλληλα μέρη για την καλύτερη διαβίωσή τους και την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Πηγή: Αυγή

Δείτε επίσης