Τόποι του κόσμου: Aberlour

Η φωτογραφία της ημέρας

απο Cyclades Open

Το Aberlour βρίσκεται στη βορειοανατολική Σκωτία, σε απόσταση 100χλμ. από το Aberdeen και έχει περίπου 1.000 κατοίκους.

Το χωριό χτίστηκε τον 13ο αιώνα, με το όνομα Aberlower ή Abirlaur, στην περιοχή Speyside, στη συμβολή των ποταμών Lour Burn και Spey. Το Aberlour σήμερα βρίσκεται στην είσοδο του εθνικού πάρκου Cairngorms, το οποίο επισκέντονται περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως,

Στην περιοχή βρίσκονται τα μισά και πλέον αποστακτήρια ουίσκι της Σκωτίας: τα τρία single malt με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο κατασκευάζονται σε απόσταση 13 μιλίων από το χωριό.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο Aberlour Distillery όπως και στο GlenAllachie Distillery και να δοκιμάσουν τα single malt που παράγουν.

Στο Speyside γίνονται κάθε χρόνο το Spirit of Speyside Whisky Festival, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στις 500 και πλέον εκδηλώσεις του αλλά και το Speyside Gin Experience, ενώ στην περιοχή υπάρχει το μοναδικό επισκέψιμο βαρελοποιείο στην Σκωτία, το οποίο κάθε χρόνο κατασκευάζει και επισκευάζει περισσότερα από 150.000 βαρέλια για ουίσκι.

Το Aberlour δεν φημίζεται μόνο για τα αποστακτήριά του. Είναι και ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για ερασιτέχνες ψαράδες, καθώς στα νερά του ποταμού Spey συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός σολομών στη χώρα.

Περισσότερα για το Aberlour εδώ

Δείτε επίσης