Τόποι του κόσμου: Florianópolis

Η φωτογραφία της ημέρας

απο Cyclades Open

Η Florianópolis βρίσκεται στο νησί Santa Catarina, στην Περιφέρεια Santa Katarina της νότιας Βραζιλίας και έχει περίπου 400.000 κατοίκους.

Η πόλη μέχρι το 1893 ονομαζόταν Nossa Senhora do Desterro (Η Παναγία της Εξορίας). Το 1894 πήρε το σημερινό της όνομα για να τιμηθεί ο Στρατάρχης Floriano Peixoto, ο δεύτερος πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος κατέπνιξε την Revolta Federalista στη νότια Βραζιλία. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν εξεγερθεί ζητώντας αποκέντρωση, αυτονομία και ομοσπονδιοποίηση της χώρας. Οι επικεφαλής εκτελέστηκαν με εντολή του Floriano Peixoto στο φρούριο της πόλης.

H οικονομία της Florianópolis βασίζεται κυρίως στον τουρισμό. Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Βραζιλία, ενώ η New York Times το 2009 την ανακήρυξε «Καλύτερο Προορισμό για Πάρτι »

Τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει επενδύσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση, με αποτέλεσμα πολλές μεγάλες εταιρείες να μεταφέρουν την έδρα τους στην Florianópolis, ενώ έχουν ιδρυθεί και πολλές πανεπιστημιακές σχολές.

Το 2018 ο Πρέσβης της Βραζιλίας στην Ελλάδα, κ. Cesario Melantonio Neto μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Στέλιου Μπρίγγου, επισκέφθηκε την Μύκονο, όπου συζητήθηκε η προοπτική αδελφοποίησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την νησιωτική περιφέρεια Santa Katarina αλλά και των δήμων της Μυκόνου και της Florianópolis.

Δείτε επίσης