Τόποι του κόσμου: George

Η φωτογραφία της ημέρας

απο Cyclades Open

Η George βρίσκεται στην Επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου στη Νότια Αφρική, σε απόσταση 430χλμ. από το Cape Town και έχει περίπου 68.000 κατοίκους.

Στην πόλη, πριν τον αποικισμό της από τους Ευρωπαίους, κατοικούσαν φυλές Khoekhoen (σ.σ. φυλές ιθαγενών, τους οποίους παλιότερα οι Ευρωπαίοι αποκαλούσαν Οτεντότους, ένας όρος που θεωρείται πλέον ρατσιστικός).

Η πόλη ονομάστηκε George προς τιμήν του βασιλιά Γεωργίου Γ’ της Μεγάλης Βρετανίας, την ημέρα του Αγίου Γεωργίου το 1811.

Η George ήταν κέντρο παραγωγής και εμπορίας ξυλείας από τον 18ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Στο κέντρο της σώζεται μία βελανιδιά που φύτεψε ο Landros van Kervel το 1811, η οποία είναι γνωστή ως Old Slave Tree, καθώς εκεί οι αρχές των αποίκων αλυσόδεναν τους σκλάβους πριν τους οδηγήσουν στη φυλακή. Πάνω στο δέντρο έχουν διασωθεί μια αλυσίδα κι ένα λουκέτο από εκείνη την εποχή.

Στην George, η οποία βρίσκεται στο Garden Route, μια περιοχή 300χλμ. ιδιαίτερα δημοφιλή στους επισκέπτες, διεξάγονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Μεταξύ τους το George Old Car Show, το George Cheese Festival κ.ά., ενώ η περιοχή διαθέτει μερικά από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο.

Περισσότερα για την George εδώ

Δείτε επίσης