Τόποι του κόσμου: Sedona, Arizona

Η φωτογραφία της ημέρας

απο Cyclades Open

Η Sedona βρίσκεται στις κομητείες Coconino και Yavapai στην Πολιτεία της Arizona των ΗΠΑ και έχει περίπου 10.000 κατοίκους.

Η πόλη ιδρύθηκε στο 1902 από 55 αγρότες -κυρίως Σκωτσέζους- που μετακινήθηκαν στην περιοχή για να καλλιεργήσουν μήλα και ροδάκινα, ενώ πήρε το όνομά της από την Sedona Schnebly, τη σύζυγο του πρώτου ταχυδρόμου της πόλης, γιατί, όπως είπαν τότε οι κάτοικοι, «ακουγόταν ωραία».

Η Sedona, η οποία βρίσκεται σε ένα φυσικό δρυμό σχεδόν 2εκ. στρεμμάτων και περιβάλλεται από λόφους κόκκινου ψαμμίτη, απότομα φαράγγια και πυκνά πευκοδάση, χρησιμοποιήθηκε από το 1940 έως και τη δεκαετία του 1960, για τα εξωτερικά γυρίσματα των περισσότερων ταινιών γουέστερν του Hollywood.

Από τέλη της δεκαετίας του 1970 έχει μετατραπεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ο οποίος δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών τουρισμού δραστηριοτήτων, κυρίως αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδήλατο, βόλτα με αερόστατο, περιήγηση με 4×4, ιππασία κλπ.

Η Sedona είναι όμως και ένας από τους σημαντικότερους New Age «πνευματικούς» προορισμούς των ΗΠΑ. Πολλοί Αμερικανοί και ξένοι επισκέπτες φτάνουν στην πόλη για να κάνουν διαλογισμό στους κόκκινους βράχους ή να πάρουν μέρος στους εορτασμούς για το Χειμερινό ή το Θερινό Ηλιοστάσιο, άλλοι για να επισκεφθούν την ρωμαιοκαθολική εκκλησία του Αγίου Σταυρού, που είναι χτισμένη στους ψαμμιτικούς λόφους κλπ.

Στην Sedona πραγματοποιούνται κάθε χρόνο δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, με σηματικότερα τα Sedona International Film Festival & Workshop, Celebration of Spring, Food Truck Festival, Red Dirt Concerts, Pumpkin Splash – WagFest & Fair, Sedona Marathon, Sedona Miracle Annual Charity, Sedona Hummingbird Festival, Sedona Bluegrass Festival, Sedona Winter Solstice Festival, Sedona Summer Solstice Festival.

Περισσότερα για Sedona δείτε εδώ

Δείτε επίσης